Salvador Gurri i Coromines (1749-1819), un escultor d'entre segles

Author

Fernández Banqué, Mariona

Director

Triadó, Joan-Ramon, 1948-

Date of defense

2004-12-09

Pages

923 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament d'Història de l'Art

Abstract

Esta tesis estudia la vida y las obras del escultor catalán Salvador Gurri Coromines (Tona 1749 -Barcelona 1819), analizando su arte e ideología artística a través de aspectos que le condicionaron como su formación tradicional dentro del mundo gremial, el influyente cargo que ocupó como profesor en la Escuela Gratuita de Dibujo de la Lonja de Barcelona, el férreo control que ejerció sobre la oferta escultórica de dicha ciudad o los distintos clientes que tuvo. Además, la tesis analiza la evolución estilística e iconográfica de sus obras considerando los factores históricos, sociales, económicos y políticos del mundo en el que vivió, así como las influencias estéticas foráneas o autóctonas que determinaron el lenguaje de su arte. Finalmente se han investigado la relevancia que obtuvo el escultor durante su época y las influencias que ejercieron sus obras y docente, para determinar el papel que significó dentro del panorama escultórico catalán de la segunda mitad del siglo XVIII y principios del XIX.

Keywords

Escultors; Escultores; Sculptors; Escultura moderna; Modern sculpture; Segle XVIII-segle XIX; Catalunya; Cataluña; Catalonia; Gurri i Corominas, Salvador, 1749-1819

Subjects

73 - Plastic arts

Knowledge Area

Ciències Humanes i Socials

Documents

01. MFB_1de2.pdf

51.97Mb

02. MFB_2de2.pdf

30.04Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)