Barreras y facilitadores percibidos por estudiantes que acceden a la universidad mediante vías no habituales

dc.contributor.author
Pérez-Maldonado, Cristina
dc.date.accessioned
2021-05-21T08:01:39Z
dc.date.available
2021-05-21T08:01:39Z
dc.date.issued
2020-12-21
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/671723
dc.description.abstract
La present tesi doctoral té la finalitat d'aconseguir una major claredat en la identificació de les dificultats en l'accés a la universitat dels estudiants procedents de vies no habituals a les universitats públiques catalanes. Aquesta fita es desplega en dos objectius generals de recerca: a) analitzar les causes que porten els estudiants a accedir a la universitat a través de vies no habituals i b) analitzar les barreres i els facilitadors que perceben els estudiants que accedeixen a la universitat a través de vies no habituals. Per finalment, proposar un model que permeti reduir les barreres i potenciar els facilitadors identificats. L'enfocament de la investigació és de naturalesa mixta, entreteixint els enfocaments qualitatiu i quantitatiu mitjançant l'aplicació d'instruments de tots dos mètodes. Els casos d'estudi seleccionats són dues vies d'accés a la universitat considerades com no habituals: a) la via 4 per a estudiants amb un títol de CFGS i assimilats, i b) la via 9 per a estudiants procedents de les proves per a majors de 25 anys. Pel que fa a la mostra, està composta per estudiants de nou accés a universitats públiques de la província de Barcelona.
en_US
dc.description.abstract
La presente Tesis Doctoral tiene la finalidad de arrojar una mayor claridad en la identificación de las dificultades en el acceso a la universidad de los estudiantes procedentes de vías no habituales en las universidades públicas catalanas. Este hito se despliega en dos objetivos generales de investigación: a) analizar las causas que llevan a los estudiantes a acceder a la universidad a través de vías no habituales y b) analizar las barreras y los facilitadores que perciben los estudiantes que acceden a la universidad a través de vías no habituales. Para finalmente, proponer un modelo que permita reducir las barreras y potenciar los facilitadores identificados. El enfoque de la investigación es de naturaleza mixta, entretejiendo los enfoques cualitativo y cuantitativo mediante la aplicación de instrumentos de ambos métodos. Los casos de estudio seleccionados son dos vías de acceso a la universidad consideradas como no habituales: a) la vía 4 para estudiantes con un título de CFGS y asimilados, y b) la vía 9 para estudiantes procedentes de las pruebas para mayores de 25 años. En cuanto a la muestra, está compuesta por estudiantes de nuevo acceso en universidades públicas de la provincia de Barcelona.
en_US
dc.description.abstract
The aim of this doctoral thesis is to provide greater clarity in identifying the difficulties of access to university for students coming from non-traditional backgrounds in Catalan public universities. This purpose is developed under the approach of two general research objectives: a) to analyse the causes that lead students to access university through non-traditional pathways and b) to analyse the barriers and facilitators perceived by students who access university through non-traditional routes. To finally, propose a model that aims at reducing the barriers and promote the facilitators identified. The research approach is of a mixed nature, intertwining qualitative and quantitative approaches with the application of instruments from both methods. The selected cases are two routes to access university which are considered as non-traditional pathways: a) route 4 for students with a vocational training and assimilated, and b) route 9 for students coming from the over-25 access test. As for the sample, it is composed of new entry students at public universities in the province of Barcelona.
en_US
dc.format.extent
366 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
en_US
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.rights.license
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.rights.uri
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
*
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Universitat
en_US
dc.subject
Universidad
en_US
dc.subject
University
en_US
dc.subject
No tradicionals
en_US
dc.subject
No tradicionales
en_US
dc.subject
Non-traditional
en_US
dc.subject
Accés
en_US
dc.subject
Acceso
en_US
dc.subject
Access
en_US
dc.subject.other
Ciències Socials
en_US
dc.title
Barreras y facilitadores percibidos por estudiantes que acceden a la universidad mediante vías no habituales
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
378
en_US
dc.contributor.authoremail
cristina.pemal@gmail.com
en_US
dc.contributor.director
Gairín Sallán, Joaquín
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Educació


Documents

cpm1de1.pdf

4.649Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)