Ara mostrant els elements 23-42 de 179

    Calidad de la alimentación y salud ósea 

    García Gavilán, Jesús Francisco (Data de defensa: 2021-06-01)

    L’osteoporosi és una malaltia òssia associada a l’edat en la que es produeixen desequilibris en el recanvi cel·lular ossi, debilitant la seva estructura i resistència, augmentant d’aquesta manera el risc de fractura per ...

    Caracterització química de l'enterboliment proteic espontani del vi blanc 

    Esteruelas Coma, Mireia (Data de defensa: 2010-07-02)

    Per poder dissenyar nous tractaments com alternativa a la clarificació amb bentonita, cal conèixer millor la realitat química de l'enterboliment i dels mecanismes que provoquen la seva aparició. L'enterboliment proteic ...

    Caracterización de la composición fenólica de uvas y vinos de la variedad Malbec (Vitis vinifera L.): su relación con el origen geográfico, factores vitivinícolas y valor comercial 

    Fanzone Sánchez, Martín Leandro (Data de defensa: 2012-05-04)

    La variedad Malbec (Vitis vinifera L.) es considerada el cultivar tinto emblemático de Argentina, sin embargo a pesar de su importancia económica y cultural existe un gran desconocimiento sobre su composición química. El ...

    Caracterización e identificación de 449 accesiones de Vitis vinifera L. procedentes de dos colecciones ampelográficas 

    Marsal i Andorrà, Gemma (Data de defensa: 2015-11-20)

    Vitis vinifera L. és una de les moltes espècies que està sotmesa a una important erosió genètica. Un primer pas per a la preservació d’aquesta espècie és conèixer bé la seva biodiversitat, és per això que el present treball ...

    Caracterización fenólica de uvas del cultivar carménère y su relación con la sensación de astrigencia 

    Obreque Slier, Elias Abel (Data de defensa: 2010-06-03)

    Tras su desaparición en Europa y redescubrimiento en Chile (1994), Carménère (familia Carmenet) es hoy la variedad vinífera emblemática de los vinos chilenos. Carménère difiere de otros Carmenets en la composición ...

    Characterization of non-Saccharomyces wine yeasts during desiccation stress imposition 

    Roca Domènech, Gemma (Data de defensa: 2018-10-17)

    L’objectiu principal d’aquest estudi és la caracterització fisiològica de llevats vínics no-Saccharomyces sota l’estrès de deshidratació. Actualment, els Llevats Vínics Secs Actius (LVSA) són extensament usat per la producció ...

    Characterization of Oenococcus oeni and other lactic acid bacteria from the vine-wine ecosystem in Priorat 

    Franquès Montserrat, Judith (Data de defensa: 2018-09-28)

    Oenococcus oeni, l’espècie de bacteris làctics (BL) principal responsable de la fermentació malolàctica (FML), s'ha aïllat repetidament dels vins, però quasi mai des del raïm. En aquesta tesi, la biodiversitat de BL de ...

    Characterization of the biological effects of natural compounds against inflammation, metabolic syndrome and cancer 

    Tomás Hernández, Sara (Data de defensa: 2017-09-07)

    Els productes naturals han sigut àmpliament utilitzats per al tractament i prevenció de moltes malalties. L’objectiu principal d’aquesta tesi ha estat caracteritzar compostos naturals bioactius que podrien ser utilitzats ...

    Chronotherapeutic role of grape seed proanthocyanidins on circadian rhythm and oxidative stress in an obesity context 

    Cortés Espinar, Antonio Jesús (Data de defensa: 2023-12-11)

    Els ritmes biològics permeten adaptar els organismes a canvis ambientals predictibles promoguts pels moviments de rotació i translació terrestres. Aquests moviments determinen les oscil·lacions al llarg dels dies (ritmes ...

    Codon usage adaptation in prokaryotic genomes 

    Puigbó Avalos, Pedro (Data de defensa: 2007-11-29)

    La tesi esta basada en l'adaptació de l'ús de codons a genomes procariotes, especialment l'adaptació de l'ús de codons a una alta expressió. Hi ha un grup de genomes procariotes, els quals estan sota una selecció traduccional, ...

    Components of the mediterranean diet on cardiovascular disease and mortality in a population at high cardiovascular risk. 

    Guasch Ferré, Marta (Data de defensa: 2014-11-07)

    Les malalties cardiovasculars (CV) són una de les primeres causes de morbimortalitat a tot el món. Aquestes malalties, en gran mesura, es podrien prevenir. La Dieta Mediterrània ha estat reconeguda com un dels patrons ...

    Composició fenòlica en varietats negres de Vitis vinifera. Estudi de la influència de diferents factors 

    Valls Fonayet, Josep (Data de defensa: 2004-05-27)

    La composició antociànica és un caràcter fenotípic fortament diferenciat i característic de cada varietat vinífera, de manera que pot utilitzar-se com a identificador varietal. En la present tesi s'han caracteritzat 8 ...

    Computational approaches for the characterization of the Dipeptidyl Peptidase IV inhibition: Applications to drug discovery, drug design and binding site similarity 

    Ojeda Montes, María José (Data de defensa: 2017-09-18)

    La inhibició de l'enzim dipeptidil peptidasa IV (DPP-IV) ha emergit durant les últimes dècades com un dels tractaments més efectius per a la diabetis mellitus tipus II gràcies al seu baix risc hipoglucèmic i al manteniment ...

    Computational insights into intergenic regions and overlapping genes among prokaryote genomes 

    Pallejà Caro, Albert (Data de defensa: 2009-02-25)

    Computational Insights into Intergenic Regions and Overlapping Genes among Prokaryote Genomes<br/>Tot i la gran varietat d'estils de vida de les espècies bacterianes, tots ells presenten trets arquitectònics comuns. En ...

    Contribución al estudio de los factores que afectan la astringencia del vino tinto. 

    Llaudy Fernández, M. del Carme (Data de defensa: 2006-11-09)

    La tesis doctoral "Contribución al estudio de los factores que afectan la astringencia del vino tinto" aborda el estudio de la astringencia del vino y de algunos de los factores que la condicionan.<br/><br/>Por una parte, ...

    Contribución de las semillas y del raspón sobre la composición, color y calidad del vino tinto; influencia del sistema de vinificación y del tratamiento del racimo 

    Pascual García, Olga (Data de defensa: 2017-07-13)

    En aquest treball s'estudia com a principal objectiu la influència de la composició en tanins del vi sobre el seu color i la seva qualitat sensorial. Per a això, es van plantejar diverses experiències per tal de determinar ...

    cristina.domenech@urv.cat 

    Domenech Coca, Cristina (Data de defensa: 2018-10-18)

    La crononutrició estudia la relació entre els ritmes biològics i el metabolisme. Actualment, s’ha incorporat en el context de la nutrició personalitzada, per tal de millorar els consells dietètics i els seus resultats. La ...

    Decoloració de vinagres mitjançant torres de rebliment 

    Achaerandio Puente, Isabel (Data de defensa: 2000-12-12)

    Dehydration tolerance in yeast 

    Rodríguez Porrata, Boris alejandro (Data de defensa: 2010-04-16)

    La habilidad de las levaduras de superar la deshidratación y de reactivar su metabolismo después de la rehidratación tiene una importancia en la industria de los alimentos y en la biotecnología. Nosotros hemos dirigido ...

    Desarrollo de métodos de biología molecular para el análisis directo de bacterias acéticas de vinagre 

    Jara Campos, Carla Ingrid (Data de defensa: 2009-01-23)

    Las bacterias acéticas (BA) son microorganismos Gram-negativas, elipsoidales y poseen un metabolismo aeróbico estricto, suelen utilizar sustratos como la glucosa y etanol, como fuentes de energía.<br/>En general, no hay ...