Biotechnological interventions for crop improvement in the context of food security

Autor/a

Yuan, Dawei

Codirector/a

Christou, Paul

Zhu, Changfu

Fecha de defensa

2012-07-05

Depósito Legal

L-975-2012

Páginas

222 p.



Departamento/Instituto

Universitat de Lleida. Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal

Resumen

Crop productivity is limited by a number of important constraints that need to be addressed urgently in order to avoid an imminent humanitarian crisis. My thesis provides three diverse yet converging examples of biotechnological solutions that can deliver fundamental knowledge, tools and potential products in the form of improved/enhanced crop plants. I conclude my thesis by discussing the potential of biotechnology to address the MDGs. My key conclusion is that although biotechnology can contribute positively and substantially towards many of the MDGs, political expediency and an over-burdening regulatory system threaten to prevent those needing the technology from gaining access, i.e. impoverished subsistence farmers and their families in the developing world.

Palabras clave

Biotecnologia; Seguritat alimentaria; Cultius; Millora; Enginyeria genètica; Biotecnologia; Seguridad alimentaria; Cultivos; Mejorados; ingenieria genética; Biotechnological; Food security; Crops; Improvement; Genetic engineering

Materias

577 - Bioquímica. Biología molecular. Biofísica

Área de conocimiento

Bioquímica i Biologia Molecular

Documentos

Tdy1de1.pdf

3.851Mb

 

Derechos

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)