Essays on the behavior and regulation of insiders

Author

Sureda Gomila, Antoni

Director

Marín Vigueras, José María

Date of defense

2010-10-28

ISBN

978-84-694-1257-2

Legal Deposit

B.5459-2011



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

This thesis consists of three essays on the behavior of corporate insiders and the optimal regulation of insider trading. The first of these three essays examines the welfare effects of insider trading and its attributes as an executive compensation mechanism; in addition, an optimal regulation of insider trading in the light of the model is proposed. The second essay analyzes another facet of insider trading: whether insiders can be a source of liquidity and act as traders of last resort on their companies' stock; moreover, the effects of transactions by insiders and by the company itself on the distribution of stocks returns are compared empirically. Finally, the topic of the third essays is the dynamics of insiders' holdings, and how these dynamics are a function of the number of large shareholders in the firm; the conclusions are empirically tested for Real Estate Investment Trusts.<br/>Aquesta tesi conté tres assajos sobre el comportament dels agents corporatius y la regulació de la compravenda d'accions amb informació privilegiada. El primer examina l'efecte de la negociació amb informació privilegiada y la seva utilitat com a mecanisme de compensació; es proposa una regulació de la negociació amb informació privilegiada. El segon assaig analitza si els agents corporatius són una font de liquiditat y actuen com a comerciants d'últim recurs per a les accions de la seva companyia; també es comparen empíricament els efectes de la negociació per part dels actors corporatius amb els de la negociació per part de les mateixes empreses en la distribució dels rendiments de les accions. L'últim assaig estudia la dinàmica de les carteres d'aquest actors en accions de les seves pròpies empreses, i com aquesta dinàmica es funció del nombre d'actors corporatius a l'empresa; les conclusions es testegen empíricament per a fons d'inversió immobiliària.

Keywords

remuneració d'executius; problema d'agència. REITs; negociació amb informació privilegiada; liquiditat; efecte Hirshleifer; dinàmica de la composició accionarial; benestar; autocorrelació; welfare; skewness; short-horizon variance; REITs; ownership dynamics; moral hazard; liquidity; insider trading; Hirshleifer effect; executive compensation; autocorrelation; agency problem; risc moral; skewness; variància a un horitzó curt

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

tasg.pdf

1.265Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)