Simulaciones biomoleculares de algunas enzimas relevantes en procesos inflamatorios: 15-LOX, 5-LOX y COX-2. Aplicación al estudio de mecanismos y al diseño de inhibidores

dc.contributor.author
Cruz Saez, Alejandro
dc.date.accessioned
2022-09-09T09:45:30Z
dc.date.available
2023-07-15T22:45:54Z
dc.date.issued
2022-07-15
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/675265
dc.description.abstract
Les Lipoxigenases (LOXs) i Ciclooxigenases (COXs) són dues famílies d’enzims que inicien la biosíntesis de compostos lipídics de senyalització que són crucials per a la salut humana i estan implicats en un gran nombre de malalties. A més, la seva catàlisis és molt regio- i estereoespecífica. En la present Tesis, s’han estudiat el mecanisme de reacció de 15-LOX-1 i 5-LOX, les propietats al·lostèriques de 15-LOX-1 i el mode d’inhibició de COX-2 per COXIBs per adquirir coneixement a nivell molecular d’aquests i poder dissenyar nous fàrmacs antiinflamatoris selectius per aquests enzims.
en_US
dc.description.abstract
Las Lipoxigenasas (LOXs) y Ciclooxigenasas (COXs) son dos familias de enzimas que inician la biosíntesis de compuestos lipídicos de señalización que son cruciales para la salud humana y están implicados en un gran número de enfermedades. Además, su catálisis es muy regio- y estereoespecífica. En la presente Tesis, se han investigado el mecanismo de reacción de 15-LOX-1 y 5-LOX, las propiedades alostéricas de 15-LOX-1 y el modo de inhibición de COX-2 por COXIBs, para adquirir conocimiento a nivel molecular de ellos y poder diseñar nuevos fármacos antiinflamatorios selectivos para estas enzimas.
en_US
dc.description.abstract
Lipoxygenases (LOXs) and Cyclooxygenases (COXs) are two families of enzymes which initiate the biosynthesis of lipid signalling compounds that are crucial for human health and are implicated in a number of diseases. Furthermore, their catalysis is highly regio- and stereospecific. In the present Thesis, the reaction mechanism of 15-LOX-1 and 5-LOX, the allosteric properties of 15-LOX-1 and the mode of inhibition of COX-2 by COXIBs have been investigated to gain molecular insights into them, with the final aim of designing new anti-inflammatory drugs which are selective for these enzymes.
en_US
dc.format.extent
276 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
en_US
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Lipoxigenasa
en_US
dc.subject
Lipoxygenase
en_US
dc.subject
Ciclooxigenasa
en_US
dc.subject
Cyclooxygenase
en_US
dc.subject
Inflamació
en_US
dc.subject
Inflamación
en_US
dc.subject
Inflammation
en_US
dc.subject.other
Ciències Experimentals
en_US
dc.title
Simulaciones biomoleculares de algunas enzimas relevantes en procesos inflamatorios: 15-LOX, 5-LOX y COX-2. Aplicación al estudio de mecanismos y al diseño de inhibidores
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
544
en_US
dc.contributor.authoremail
alejandrocruzsaez@gmail.com
en_US
dc.contributor.director
Lluch López, Josep Maria
dc.contributor.director
Gonzàlez Lafont, Àngels
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Química


Documentos

acs1de1.pdf

15.65Mb PDF

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)