Simulaciones biomoleculares de algunas enzimas relevantes en procesos inflamatorios: 15-LOX, 5-LOX y COX-2. Aplicación al estudio de mecanismos y al diseño de inhibidores

Author

Cruz Saez, Alejandro

Director

Lluch López, Josep Maria

Gonzàlez Lafont, Àngels

Date of defense

2022-07-15

Pages

276 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Química

Abstract

Les Lipoxigenases (LOXs) i Ciclooxigenases (COXs) són dues famílies d’enzims que inicien la biosíntesis de compostos lipídics de senyalització que són crucials per a la salut humana i estan implicats en un gran nombre de malalties. A més, la seva catàlisis és molt regio- i estereoespecífica. En la present Tesis, s’han estudiat el mecanisme de reacció de 15-LOX-1 i 5-LOX, les propietats al·lostèriques de 15-LOX-1 i el mode d’inhibició de COX-2 per COXIBs per adquirir coneixement a nivell molecular d’aquests i poder dissenyar nous fàrmacs antiinflamatoris selectius per aquests enzims.


Las Lipoxigenasas (LOXs) y Ciclooxigenasas (COXs) son dos familias de enzimas que inician la biosíntesis de compuestos lipídicos de señalización que son cruciales para la salud humana y están implicados en un gran número de enfermedades. Además, su catálisis es muy regio- y estereoespecífica. En la presente Tesis, se han investigado el mecanismo de reacción de 15-LOX-1 y 5-LOX, las propiedades alostéricas de 15-LOX-1 y el modo de inhibición de COX-2 por COXIBs, para adquirir conocimiento a nivel molecular de ellos y poder diseñar nuevos fármacos antiinflamatorios selectivos para estas enzimas.


Lipoxygenases (LOXs) and Cyclooxygenases (COXs) are two families of enzymes which initiate the biosynthesis of lipid signalling compounds that are crucial for human health and are implicated in a number of diseases. Furthermore, their catalysis is highly regio- and stereospecific. In the present Thesis, the reaction mechanism of 15-LOX-1 and 5-LOX, the allosteric properties of 15-LOX-1 and the mode of inhibition of COX-2 by COXIBs have been investigated to gain molecular insights into them, with the final aim of designing new anti-inflammatory drugs which are selective for these enzymes.

Keywords

Lipoxigenasa; Lipoxygenase; Ciclooxigenasa; Cyclooxygenase; Inflamació; Inflamación; Inflammation

Subjects

544 - Physical chemistry

Knowledge Area

Ciències Experimentals

Documents

acs1de1.pdf

15.65Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)