Estudio de las prácticas de alisamiento de resultados. Perfil de la empresa alisadora.

Autor/a

París Paricio, Jessica

Director/a

Amat Salas, Oriol

Data de defensa

2016-04-18

Pàgines

188 p.



Departament/Institut

Universitat Abat Oliba. Departament de Ciències Econòmiques i Socials

Resum

La comptabilitat es una eina molt utilitzada como ajuda per a la presa de decisions. Es per això que amb freqüència els directius decideixen adaptar-la a les seves necessitats mostrant més una imatge desitjada i no tant la real. En el present treball s’estudia si les empreses cotitzades a la Bolsa espanyola utilitzen practiques de manipulació comptable. Més concretament s’analitza si aquestes fan ús de tècniques de allisament de resultats a fi de mostrar-se més estables al llarg dels anys, i ser per tant més atractives per als inversors. Mitjançant el present treball s’obté evidencia de que el 31% de les societats cotitzades a la Bolsa espanyola porten a terme, presumptament, manipulacions comptables tendents a allisar els seus resultats. Així mateix, del estudi de la relació de 29 variables empresarials amb aquestes pràctiques allisadores, s’obté evidència significativa que confirma que: en les societats allisadores els directius es beneficien de Bonus Plan; aquetes entitats són les que els seus consellers dominicals major pes representen en el consell d’administració; són societats que paguen dividends; no són empreses familiars; no posseeixen inversors institucionals; són les entitats de menor mida; i per últim, no han efectuat una oferta pública posterior.

Paraules clau

Comptabilitat creativa; Manipulació comptable; Allisament de resultats; Empreses cotitzades; Borsa de valors

Matèries

336 - Finances. Banca. Moneda. Borsa; 65 - Gestió i organització. Administració i direcció d'empreses. Publicitat. Relacions públiques. Mitjans de comunicació de masses

Documents

Tjpp.pdf

1.507Mb

 

Drets

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)