Now showing items 31-50 of 179

    Chronotherapeutic role of grape seed proanthocyanidins on circadian rhythm and oxidative stress in an obesity context 

    Cortés Espinar, Antonio Jesús (Date of defense: 2023-12-11)

    Els ritmes biològics permeten adaptar els organismes a canvis ambientals predictibles promoguts pels moviments de rotació i translació terrestres. Aquests moviments determinen les oscil·lacions al llarg dels dies (ritmes ...

    Codon usage adaptation in prokaryotic genomes 

    Puigbó Avalos, Pedro (Date of defense: 2007-11-29)

    La tesi esta basada en l'adaptació de l'ús de codons a genomes procariotes, especialment l'adaptació de l'ús de codons a una alta expressió. Hi ha un grup de genomes procariotes, els quals estan sota una selecció traduccional, ...

    Components of the mediterranean diet on cardiovascular disease and mortality in a population at high cardiovascular risk. 

    Guasch Ferré, Marta (Date of defense: 2014-11-07)

    Les malalties cardiovasculars (CV) són una de les primeres causes de morbimortalitat a tot el món. Aquestes malalties, en gran mesura, es podrien prevenir. La Dieta Mediterrània ha estat reconeguda com un dels patrons ...

    Composició fenòlica en varietats negres de Vitis vinifera. Estudi de la influència de diferents factors 

    Valls Fonayet, Josep (Date of defense: 2004-05-27)

    La composició antociànica és un caràcter fenotípic fortament diferenciat i característic de cada varietat vinífera, de manera que pot utilitzar-se com a identificador varietal. En la present tesi s'han caracteritzat 8 ...

    Computational approaches for the characterization of the Dipeptidyl Peptidase IV inhibition: Applications to drug discovery, drug design and binding site similarity 

    Ojeda Montes, María José (Date of defense: 2017-09-18)

    La inhibició de l'enzim dipeptidil peptidasa IV (DPP-IV) ha emergit durant les últimes dècades com un dels tractaments més efectius per a la diabetis mellitus tipus II gràcies al seu baix risc hipoglucèmic i al manteniment ...

    Computational insights into intergenic regions and overlapping genes among prokaryote genomes 

    Pallejà Caro, Albert (Date of defense: 2009-02-25)

    Computational Insights into Intergenic Regions and Overlapping Genes among Prokaryote Genomes<br/>Tot i la gran varietat d'estils de vida de les espècies bacterianes, tots ells presenten trets arquitectònics comuns. En ...

    Contribución al estudio de los factores que afectan la astringencia del vino tinto. 

    Llaudy Fernández, M. del Carme (Date of defense: 2006-11-09)

    La tesis doctoral "Contribución al estudio de los factores que afectan la astringencia del vino tinto" aborda el estudio de la astringencia del vino y de algunos de los factores que la condicionan.<br/><br/>Por una parte, ...

    Contribución de las semillas y del raspón sobre la composición, color y calidad del vino tinto; influencia del sistema de vinificación y del tratamiento del racimo 

    Pascual García, Olga (Date of defense: 2017-07-13)

    En aquest treball s'estudia com a principal objectiu la influència de la composició en tanins del vi sobre el seu color i la seva qualitat sensorial. Per a això, es van plantejar diverses experiències per tal de determinar ...

    cristina.domenech@urv.cat 

    Domenech Coca, Cristina (Date of defense: 2018-10-18)

    La crononutrició estudia la relació entre els ritmes biològics i el metabolisme. Actualment, s’ha incorporat en el context de la nutrició personalitzada, per tal de millorar els consells dietètics i els seus resultats. La ...

    Decoloració de vinagres mitjançant torres de rebliment 

    Achaerandio Puente, Isabel (Date of defense: 2000-12-12)

    Dehydration tolerance in yeast 

    Rodríguez Porrata, Boris alejandro (Date of defense: 2010-04-16)

    La habilidad de las levaduras de superar la deshidratación y de reactivar su metabolismo después de la rehidratación tiene una importancia en la industria de los alimentos y en la biotecnología. Nosotros hemos dirigido ...

    Desarrollo de métodos de biología molecular para el análisis directo de bacterias acéticas de vinagre 

    Jara Campos, Carla Ingrid (Date of defense: 2009-01-23)

    Las bacterias acéticas (BA) son microorganismos Gram-negativas, elipsoidales y poseen un metabolismo aeróbico estricto, suelen utilizar sustratos como la glucosa y etanol, como fuentes de energía.<br/>En general, no hay ...

    Determinants de la concentració plasmàtica de la Lipoproteïna (a)en la malaltia cardiovascular. 

    Simó Sisó, Josep Maria (Date of defense: 2003-06-25)

    La Lipoproteïna (a) és una classe de lipoproteïna semblant a les lipoproteïnes de baixa densitat (LDL), en la que l'apo B100 està unida de forma covalent a una glicoproteïna molt polimòrfica de mida, anomenada apo(a).<br/>Si ...

    Development of techniques for the analysis of acetic acid bacteria populations and their interaction in different food environments 

    Valera Martínez, María José (Date of defense: 2014-11-11)

    El desenvolupament de tècniques moleculars per a la detecció, identificació i tipificació de bacteris acètics és la clau per a un millor enteniment de la coexistència d’aquesta microbiota relacionada amb productes alimentaris. ...

    Development of tools for in silico drug discovery 

    Cereto Massagué, Adrià (Date of defense: 2017-07-18)

    El cribratge virtual és un mètode quimioinformàtic que consisteix en cribrar molècules bioactives de grans bases de dades de molècules petites. Això permet als investigadors d’estalviar-se el cost de provar experimentalment ...

    Diet quality, eating behaviors, other lifestyle factors and cardiometabolic risk in children 

    Garcidueñas Fimbres, Tany Elizabeth (Date of defense: 2023-07-24)

    L'obesitat infantil té repercussions en la infància i l'adultesa. A Espanya, el 41% dels nens de 6-9 anys van tenir sobrepès o obesitat en 2019 i, actualment és un dels països europeus amb major prevalença. L'etiologia de ...

    Dietary and lifestyle determinants associated with the risk of colorectal cancer 

    Barrubés Piñol, Laura (Date of defense: 2020-10-13)

    Mundialment, el càncer colorectal (CCR) és el tercer càncer més incident i el segon en termes de mortalitat en ambdós sexes combinats. A més d'un envelliment de la població i de l’adquisició d’hàbits dietètics occidentalitzats ...

    Dietary factors associated with metabolic syndrome and type 2 diabetes risk 

    Becerra Tomás, Nerea (Date of defense: 2017-11-13)

    S’ha observat que els patrons dietètics s’associen de forma diferent al risc de desenvolupar la síndrome metabòlica (SM) i la diabetis tipus 2 (DT2). Amb l’objectiu d’entendre millor els diferents efectes dels patrons ...

    Dietary polyphenols display zinc ionophore activity and modulate zinc signaling in hepatocarcinoma cells 

    Dabbagh Bazarbachi, Husam (Date of defense: 2015-03-20)

    El zinc és el metall de transició més abundant després del ferro a totes les cèl·lules, i un micronutrient essencial, presentant diverses funcions en sistemes biològics. D'altra banda, els polifenols de la dieta són ...

    Dietary proanthocyanidins: their effectiveness in dyslipidemic nutritional models and the role of liver and intestine in their hypotriglyceridemic action 

    Quesada Vázquez, Helena (Date of defense: 2010-10-28)

    Las proantocianidinas ejercen efectos beneficiosos sobre algunos desordenes metabólicos que se consideran factores de riesgo de las enfermedades cardiovasculares. La desregulación del metabolismo lipoproteico juega un papel ...