Respuesta de cultivares de patata a la salinidad y potencial efecto protector del metil jasmonato frente al estrés salino

dc.contributor
Universitat de Lleida. Departament de Hortofructicultura, Botànica i Jardineria
dc.contributor.author
Rodríguez Buitrón, Ricardo
dc.date.accessioned
2015-05-28T08:46:22Z
dc.date.available
2015-05-28T08:46:22Z
dc.date.issued
2014-10-24
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/293375
dc.description.abstract
En aquesta Tesi Doctoral es van caracteritzar in vitro quatre cultivars de patata amb diferent cicle de maduració, Agata, Monalisa, Kennebec i Red Pontiac en base al desenvolupament vegetatiu i radical dels explants. L’efecte del MeJa es va avaluar en base al desenvolupament vegetatiu i radical dels explants exposats a 0,10, 50, 250 i 1250 nM de MeJa. La tolerància a l’estrès salí es va avaluar en base al desenvolupament vegetatiu i radical dels explants dels quatre cultivars exposats a 0, 30, 60, 90, 120 mM de NaCl. Una vegada determinat l’efecte del MeJa i la tolerància a la salinitat, es va avaluar l’efecte protector del MeJa front l’estrès salí combinant les concentracions de NaCl i MeJa amb els quatre cultivars de patata. La determinació de la prolina i l’activitat enzimàtica de la catalasa i la peroxidasa es varen utilitzar com indicadors de tolerància a l’estrès salí.
cat
dc.description.abstract
En esta Tesis Doctoral se caracterizó in vitro cuatro cultivares de patata con diferente ciclo de maduración, Agata, Monalisa, Kennebec y Red Pontiac en base al desarrollo vegetativo y radical de los explantos. El efecto del MeJa se evaluó en base al desarrollo vegetativo y radical de los explantos expuestos a 0, 10, 50, 250 y 1250nM de MeJa. La tolerancia al estrés salino se evaluó en base al desarrollo vegetativo y radical de los explantos de los cuatro cultivares expuestos a 0, 30, 60, 90 y 120mM de NaCl. Una vez determinado el efecto del MeJa y la tolerancia a la salinidad, se evaluó el efecto protector del MeJa frente al estrés salino, combinando las concentraciones de NaCl y MeJa en los cuatro cultivares de patata. La determinación de la prolina y la actividad enzimática de la catalasa y peroxidasa se utilizaron como indicadores de tolerancia al estrés salino.
spa
dc.description.abstract
In this Doctoral Thesis four potato cultivars with different maturity cycle Agata, Monalisa, Kennebec, and Red Pontiac were characterized in vitro, characterization was based on explants vegetative and root development. MeJa effect was evaluated in four potato cultivars in base of explants vegetative and root development exposed to 0, 10, 50, 250 and 1250nM of MeJa. Salinity tolerance was evaluated in four potato cultivars in base of explants vegetative and root development exposed to 0, 30, 60, 90, and 120mM NaCl. After determining the effect of MeJa and the tolerance to salinity, the protective effect of MeJa was evaluated against salt stress, combining NaCl concentrations and MeJa in four potato cultivars. The determination of the proline and the enzymatic activity of catalase and peroxidase were used as indicators of salt stress tolerance.
eng
dc.format.extent
249 p.
cat
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
cat
dc.publisher
Universitat de Lleida
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Salinitat
cat
dc.subject
Solanum tuberosum
cat
dc.subject
Metil jasmonato
cat
dc.subject
Prolina
cat
dc.subject
Salinidad
cat
dc.subject
Actividad antioxidante
cat
dc.subject
Catalasa
cat
dc.subject
Salinity
cat
dc.subject
Methyl jasmonate
cat
dc.subject
Proline
cat
dc.subject.other
Fisiologia vegetal
cat
dc.title
Respuesta de cultivares de patata a la salinidad y potencial efecto protector del metil jasmonato frente al estrés salino
cat
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
633
cat
dc.contributor.director
Pelacho Aja, Ana Mª
dc.embargo.terms
6 mesos
cat
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
L.886-2015
cat


Documents

Trrb1de1.pdf

2.872Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)