Three essays in experimental economics

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa
dc.contributor.author
Giusti, Giovanni
dc.date.accessioned
2014-12-03T13:07:18Z
dc.date.available
2015-11-14T06:45:09Z
dc.date.issued
2014-11-14
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/284453
dc.description.abstract
This thesis is composed of three essays. In the first essay (joint with Janet Jiang and Xiping Xu) we study asset price bubbles in a laboratory experiment. By introducing interest payments on cash we separate the effect of trading opportunity cost from the role of asset fundamental value trend on bubble formation. Results show that the fundamental value trend plays a more critical role. In the second essay (joint with Charles Noussair and Hans-Joachim Voth) we study in a laboratory setting the importance of several historical institutional features that characterized the South Sea bubble. Our main finding is that the debt-equity swap was the single biggest contributor for the stock price explosion. In the third essay we study in an experiment how different dynamics of piece rate monetary incentives affect participants’ effort provision. Our main finding shows that a decrease in piece rate following an increase has detrimental effects for participants’ effort provision.
eng
dc.description.abstract
Aquesta tesi conté tres assaigs. En el primer assaig (conjunt amb Janet Jiang i Xiping Xu) estudiem la bombolla de preus d’actius en un experiment de laboratori. Introduint els pagaments d’interessos en efectiu separem l’efecte del cost d’oportunitat de comerciar de la trajectòria del valor fonamental de l’actiu. Els resultats mostren que la trajectòria del valor fonamental juga un paper molt crític. En el segon assaig (conjunt amb Charles Noussair i Hans-Joachim Voth) estudiem en un laboratori la importància de diverses característiques institucionals històriques que van caracteritzar la “bombolla dels mars del sud”. El nostre principal descobriment és que el “swap” de deute per accions és l’únic gran contribuïdor per l’explosió del preu de les accions. En el tercer assaig estudiem en un experiment com diferents dinàmiques de preu fet com a incentiu monetari afecten la prestació d’esforç dels participants. El nostre principal descobriment indica que una disminució del preu fet després d’un increment té efectes perjudicials per a la prestació d’esforç dels participants.
cat
dc.format.extent
122 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Asset bubbles
dc.subject
Laboratory experiments
dc.subject
South Sea bubble
dc.subject
Interest rate
dc.subject
Risk–shifting
dc.subject
Government debt
dc.subject
Equity issuance
dc.subject
Shares
dc.subject
Swap
dc.subject
Limited enforceability
dc.subject
Piece rate
dc.subject
Incentives
dc.subject
Intrinsic motivation
dc.subject
Effort
dc.subject
Bombolla de preus
dc.subject
Experiment de laboratori
dc.subject
Bombolla dels mars del sud
dc.subject
Accions
dc.subject
Deute
dc.subject
Swap
dc.subject
Risc canviant
dc.subject
Taxa d'interès
dc.subject
Preu fet
dc.subject
Esforç
dc.subject
Motivació intrínseca
dc.title
Three essays in experimental economics
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
33
cat
dc.contributor.authoremail
giovanni.giusti@upf.edu
dc.contributor.director
Hogarth, Robin M.
dc.contributor.director
Noussair, Charles
dc.embargo.terms
12 mesos
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B 27165-2014
dc.description.degree
Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa


Documents

tgg.pdf

1.812Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)