Estudi experimental de la dinàmica d'un front fluid en un medi desordenat

Author

Planet Latorre, Ramon

Director

Ortín, Jordi, 1959-

Date of defense

2009-10-23

ISBN

9788469401224

Legal Deposit

B.10993-2011



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament d'Estructura i Constituents de la Matèria

Abstract

La imbibició és un procés de transport de fluids immiscibles en un medi desordenat en el qual el fluid que mulla preferentment el medi desplaça el fluid resident. La interfície que separa aquests dos fluids esta sotmesa a una competició de forces que actuen sobre el front a diferentes escales de longitud. Com a resultat es té un sistema fora de l'equilibri que arriba de manera espontània a un estat estadísticament estacionari amb fluctuacions crítiques. En aquesta tesi s'estudia la morfologia i la dinàmica dels fronts d'imbibició des d'un punt de vista experimental.


<i>Imbibition is a process of fluid transport in a disordered media where the fluid that preferentially wets the media displaces the resident fluid. The interface that separates these two fluids, that are not miscible, is under the action of a competition of forces that act over the front at different length scales. As a result the system is out of equilibrium and reaches spontaneously a statistically stationary state with critical fluctuations. The present thesis studies the morphology and the dynamic of imbibition fronts from an experimental point of view. </i>

Keywords

Medi porós; Flux de fluids en medis desordenats; Medis desordenats; Fluids; Fenòmens crítics; Física estadística

Subjects

539 - Physical nature of matter

Knowledge Area

Ciències Experimentals i Matemàtiques

Documents

RLP_TESI.pdf

8.031Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)