Essays on the value of accounting disclosure on capital markets

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa
dc.contributor.author
Platikanova, Petya
dc.date.accessioned
2011-04-12T16:33:38Z
dc.date.available
2010-04-06
dc.date.issued
2010-03-03
dc.date.submitted
2010-04-06
dc.identifier.isbn
9788469327333
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-0406110-143206
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/7413
dc.description.abstract
The purpose of this thesis is to analyze how capital markets interpret accounting disclosure. In three empirical studies, I evaluate the role that accounting disclosure plays in evaluating financial prospects and facilitating pricing decisions. The present thesis contains three essays that analyze the market response to changes in accounting disclosure. I examine the relationship between financial disclosure and stock market reaction in three event studies, after: (1) a company's inclusion in the S&P 500 index (in Chapter 1), (2) the introduction of international accounting standards (IFRS) in Europe (in Chapter 2), and (3) cross-listing of a Canadian company on the US stock exchange (in Chapter 3).
eng
dc.description.abstract
El objetivo de esta tesis es analizar cómo los mercados de capital interpretan la información contable. En tres estudios empíricos, la tesis evalúa el papel que desempeñan los datos contables en la evaluación de las perspectivas financieras y en las decisiones de inversión. La presente tesis contiene tres ensayos que analizan la respuesta del mercado a los cambios en la calidad de información de los datos contables. En particular, la relación entre información financiera y la reacción del mercado de valores esta evaluada en tres diferentes contextos: (1) la inclusión de una empresa en el índice S & P 500 (en el capítulo 1), (2) la introducción de normas internacionales de contabilidad (NIIF) en Europa (en el capítulo 2), y (3) la admisión a cotización de una empresa canadiense en los mercados financieros de EE.UU. (en el capítulo 3).
spa
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Mercados financieros
dc.subject
Cualidad de los datos contables
dc.subject
Contabilidad financiera
dc.subject
Market reaction
dc.subject
Earnings quality
dc.subject
Financial accounting
dc.title
Essays on the value of accounting disclosure on capital markets
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
33
cat
dc.contributor.authoremail
petya.platikanova@esade.edu
dc.contributor.director
Oliveras, Ester
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B.18630-2010
dc.description.degree
Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa


Documents

tpp.pdf

523.3Kb PDF

This item appears in the following Collection(s)