Essays on the value of accounting disclosure on capital markets

Author

Platikanova, Petya

Director

Oliveras, Ester

Date of defense

2010-03-03

ISBN

9788469327333

Legal Deposit

B.18630-2010



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

The purpose of this thesis is to analyze how capital markets interpret accounting disclosure. In three empirical studies, I evaluate the role that accounting disclosure plays in evaluating financial prospects and facilitating pricing decisions. The present thesis contains three essays that analyze the market response to changes in accounting disclosure. I examine the relationship between financial disclosure and stock market reaction in three event studies, after: (1) a company's inclusion in the S&P 500 index (in Chapter 1), (2) the introduction of international accounting standards (IFRS) in Europe (in Chapter 2), and (3) cross-listing of a Canadian company on the US stock exchange (in Chapter 3).


El objetivo de esta tesis es analizar cómo los mercados de capital interpretan la información contable. En tres estudios empíricos, la tesis evalúa el papel que desempeñan los datos contables en la evaluación de las perspectivas financieras y en las decisiones de inversión. La presente tesis contiene tres ensayos que analizan la respuesta del mercado a los cambios en la calidad de información de los datos contables. En particular, la relación entre información financiera y la reacción del mercado de valores esta evaluada en tres diferentes contextos: (1) la inclusión de una empresa en el índice S & P 500 (en el capítulo 1), (2) la introducción de normas internacionales de contabilidad (NIIF) en Europa (en el capítulo 2), y (3) la admisión a cotización de una empresa canadiense en los mercados financieros de EE.UU. (en el capítulo 3).

Keywords

Mercados financieros; Cualidad de los datos contables; Contabilidad financiera; Market reaction; Earnings quality; Financial accounting

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

tpp.pdf

523.3Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)