Theoretical Essays on Environmental Policies and International Trade Conflict

Author

Zhang, Mimi

Director

Quesada Arana, Antonio

Ósorio Da Costa, António Miguel

Date of defense

2023-05-10

Pages

144 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Economia

Abstract

La tesi doctoral consta de dos temes de recerca. Els dos primers capítols se centren en el desenvolupament de mecanismes per dissenyar polítiques ambientals. Els investigadors proposen mecanismes d‟impostos a les emissions i mecanismes de subsidis d‟inversió ambiental per identificar les polítiques més efectives. El tercer capítol explora l‟impacte del conflicte comercial internacional en el comportament de les empreses, els guanys de la indústria il‟excedent del consumidor. L'estudi troba que la probabilitat de conflicte comercial afecta el comportament de les empreses i impacta negativament la inversió, els costos de producció i les exportacions. Els investigadors també troben que els efectes de la probabilitat de conflicte comercial difereixen entre les economies capdavanteres i les economies en ràpid creixement. Mentre que un augment en la probabilitat de conflicte comercial pot ser relativament beneficiós per a l'economia local, potser no és necessàriament beneficiós en termes absoluts. Cal més investigació per analitzar l'efectivitat de les regulacions ambientals davant del conflicte comercial, l'impacte dels conflictes comercials en l'adopció i la difusió de tecnologies sostenibles i el paper dels acords comercials en la reconciliació dels objectius comercials i ambientals.


La tesis doctoral consta de dos temas de investigación. Los dos primeros capítulos se centran en el desarrollo de mecanismos para el diseño de políticas ambientales. Los investigadores proponen mecanismos de impuestos a las emisiones y mecanismos de subsidios de inversión ambiental para identificar las políticas más efectivas. El tercer capítulo explora el impacto del conflicto comercial internacional en el comportamiento de las empresas, las ganancias de la industria y el excedente del consumidor. El estudio encuentra que la probabilidad de conflicto comercial afecta el comportamiento de las empresas e impacta negativamente la inversión, los costos de producción y las exportaciones. Los investigadores también encuentran que los efectos de la probabilidad de conflicto comercial difieren entre las economías líderes y las economías en rápido crecimiento. Mientras que un aumento en la probabilidad de conflicto comercial puede ser relativamente beneficioso para la economía local, puede que no sea necesariamente beneficioso en términos absolutos. Se necesita más investigación para analizar la efectividad de las regulaciones ambientales ante el conflicto comercial, el impacto de los conflictos comerciales en la adopción y difusión de tecnologías sostenibles y el papel de los acuerdos comerciales en la reconciliación de los objetivos comerciales y ambientales.


The doctoral dissertation consists of two research topics. The first two chapters focus on the development of mechanisms for environmental policy design. The researchers propose emissions tax mechanisms and environmental investment subsidy mechanisms to identify the most effective policies. The third chapter explores the impact of international trade conflict on firm behavior, industry profits, and consumer surplus. The study finds that the likelihood of trade conflict affects firm behavior and negatively impacts investment, production costs, and exports. The researchers also find that the effects of the likelihood of trade conflict differ between leading and fast-growing economies. While an increase in the probability of trade conflict may be relatively beneficial to the home economy, it may not necessarily be beneficial in absolute terms. Further research is needed to analyze the effectiveness of environmental regulations in the face of trade conflict, the impact of trade conflicts on the adoption and diffusion of sustainable technologies, and the role of trade agreements in reconciling trade and environmental objectives.

Keywords

Polítiques Ambientals; Conflictes Comercials Internacionals; Políticas Ambientales; Conflicto Comercial Internacional; Environmental Policies; International Trade Conflict

Subjects

33 - Economics. Economic science; 338 - Economic situation. Economic policy. Management of the economy. Economic planning. Production. Services. Prices

Knowledge Area

Ciències socials i jurídiques

Documents

TESI Mimi Zhang.pdf

3.623Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)