Transtextualidad y reescritura en Lolita de Vladimir Nabokov

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Humanitats
dc.contributor.author
Orozco, Wilson
dc.date.accessioned
2016-11-29T09:39:33Z
dc.date.available
2017-05-08T05:45:10Z
dc.date.issued
2016-11-09
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/398138
dc.description.abstract
Lolita de Vladimir Nabokov es una de las novelas más paradigmáticas del siglo XX. En ella se dan cita el pasado y el presente literarios, en la reescritura de diversos hipotextos procedentes de la amplia riqueza de la literatura occidental, y en la cual se recrea paródicamente el arquetipo femenino, gracias al pastiche que hace Humbert Humbert del género confesional. Lolita igualmente, y como buen ejemplo de novela posmoderna, incluye alusiones a la cultura popular manifestada por toda suerte de recursos al cine, a las historietas o reproducciones kitsch de reconocidos cuadros, dando cuenta así de una amplia transtextulidad y de una reescritura contemporánea. Todo ello regresando constantemente, como fuente de inspiración, a la recreación del pasado literario.
en_US
dc.description.abstract
Vladimir Nabokov’s Lolita is one of the most paradigmatic novels of the 20th century. Literature’s past and present can be found in its rewriting of diverse hypotexts drawn from across the rich spectrum of Western literature. In it, Nabokov both recreates and parodies the traditional feminine archetype through Humbert Humbert’s pastiche of the confessional genre. As a good postmodern novel, Lolita also alludes to popular culture in all kinds of references to cinema, comics, and kitsch reproductions of famous paintings, thus showing the full extent of its hypertextuality and the contemporary rewriting involved, but constantly returning to the recreation of a literary past as its source of inspiration.
en_US
dc.format.extent
501 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
en_US
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Vladimir Nabokov
en_US
dc.subject
Lolita
en_US
dc.title
Transtextualidad y reescritura en Lolita de Vladimir Nabokov
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
82
en_US
dc.contributor.authoremail
Worozco19@gmail.com
en_US
dc.contributor.director
Aparicio Maydeu, Javier
dc.embargo.terms
6 mesos
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Programa de doctorat en Humanitats


Documents

two.pdf

3.092Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)