Seguretat i higiene per les persones usuàries de les piscines cobertes i climatitzades de Catalunya

Author

Escolà i Solà, Francesc

Codirector

Faleroni Trucco, Carlos E.

Date of defense

2013-02-26

Legal Deposit

L.291-2013

Pages

158 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques

Abstract

Per una banda les característiques pròpies de l’equipament, com són les condicions ambientals determinades o els paràmetres fisicoquímics concrets de l’aigua dels vasos, i per un altre costat les característiques implícites en el mateix ús, fan que les piscines cobertes i climatitzades siguin les instal·lacions esportives més complexes de gestionar des del punt de vista de la seguretat i la higiene. En els darrers anys les diferents administracions han generat una sèrie de normatives per legislar els aspectes relacionats amb l’ús de les instal·lacions esportives. Des de normes genèriques per a tots els edificis fins a normes específiques per a les piscines. Aquesta legislació posa a l’abast dels gestors prou eines per garantir la seguretat i la higiene dels usuaris. L’objectiu del present estudi ha estat comprovar quin és el grau de compliment de la normativa vigent en les piscines cobertes i climatitzades de Catalunya, mitjançant una entrevista al responsable de manteniment de les instal·lacions.


Por un lado las características propias del equipamiento, como son las condiciones ambientales determinadas o los parámetros fisicoquímicos concretos del agua de los vasos, y por otro lado las características que van implícitas con el mismo uso, hacen que las piscinas cubiertas y climatizadas sean las instalaciones deportivas más complejas de gestionar desde el punto de vista de la seguridad y la higiene. En los últimos años las diferentes administraciones han generado una serie de normativas para legislar aspectos relacionados con el uso de las instalaciones deportivas. Desde normativas genéricas a todos los edificios hasta normativas específicas para las piscinas. Esta legislación proporciona a los gestores suficientes recursos para garantizar la seguridad y la higiene de los usuarios. El objetivo del presente estudio ha sido comprobar el grado de cumplimiento de la normativa vigente en las piscinas cubiertas y climatizadas de Cataluña, mediante una entrevista con el responsable del mantenimiento de las instalaciones.


On the one hand, concerning the characteristics of the equipment, as are the environmental conditions determined or the concrete physical-chemical parameters of the water vessels.On the other hand, concerning the implicit characteristics in its use, make swimming pools which are covered and heated, the most complex sports facilities to maintain from a safe and hygienic point of view. In recent years, different governments have generated a series of regulations to legislate the aspects in reference to the use of the sports facilities. From general regulations for all the buildings to specific regulations of the swimming pools. This legislation provides enough tools for the management to guarantee the safety and hygiene of the users, which. The objective of this study has been to prove, to which degree, the current regulations complement the swimming pools in Catalunya which are covered and heated, through an interview with the head of maintenance of the sports facility.

Keywords

Piscina; Seguretat; Manteniment; Seguridad; Mantenimineto; Swimming pool; Safety; Maintenance

Subjects

624 - Civil and structural engineering in general

Knowledge Area

Educació Física i Esportiva

Documents

Tfes1de1.pdf

1.149Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)