La aportación de la tragedia griega a la educación democrática.

Author

Herreras Maldonado, Enrique

Director

Cortina Orts, Adela

Date of defense

2008-07-30

ISBN

9788437073385

Legal Deposit

V-2816-2009



Department/Institute

Universitat de València. Departament de Filosofia del Dret, Moral i Política

Abstract

La presente tesis quiere demostrar que la tragedia griega clásica puede funcionar como una metáfora de un "arte democrático". Una democracia no sólo es consecuencia de aspectos económicos o de orden cultural, sino también del desarrollo de un imaginario democrático. Y es en dicho imaginario donde se inscriben las tragedias, consideradas como "mitos democráticos" ya que servían para reafirmar a la democracia ateniense. Las democracias precisan de razones, pero también de mitos democráticos. Por ello este género teatral tiene un papel activo en el paso de una paideía aristocrática a una democrática.


The classic Greek tragedy can work like as a metaphor of a "democratic art". The democracies need reasons, but also a imaginary democratic. And it is in his imaginary where the tragedies register, considered, according to our thesis, like "democratic myths", since they served to reaffirm to the athenian democracy.

Subjects

14 - Philosophical Systems and points of view

Knowledge Area

Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació

Documents

herreras.pdf

2.295Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)