La optimización de la estructura de capital de la empresa: un modelo práctico de trade-off y su validación empírica

dc.contributor
Universitat de Lleida. Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals
dc.contributor.author
Salazar, Manuel
dc.date.accessioned
2012-12-13T15:16:02Z
dc.date.available
2012-12-13T15:16:02Z
dc.date.issued
2012-10-29
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/96530
dc.description.abstract
Presentació d'un nou model de "Trade-Off" d'estructura òptima de capital d'una empresa. La innovació consisteix a incloure una simplificació de la fórmula de distància a la fallida de Merton (1974) realitzada per Bystrom (2006), per a determinar la taxa d'interès de l'empresa. D'aquest mode s'inclou un efecte dinàmic del palanquejament sobre la taxa d'interès, la qual cosa afecta el cost del deute i la taxa de descompte utilitzada i que s'expressa com un increment o disminució de la probabilitat de fallida de l'empresa. A l'unir aquest resultat a la pèrdua i valor de bons "ferralla" (publicat per Altman & Suresh, 2007), s'obté l'actual valor net del cost de fallida que es manifesta com a percentatge del valor del deute. El model desenvolupat s'ha aplicat a les empreses que van integrar al 2007 el DJIA, que calcula nivells estimats de deute per a aquestes empreses entre l'any 1996 i l'any 2006. Posteriorment, el deute estimat s'acara amb el deute real de l'empresa amb l'ús de la prova estadística de Mann-Whitney. Els resultats obtinguts indiquen que el 63% de les companyies comparades no mostren una diferència estadísticament significativa entre el deute estimat i el real.
cat
dc.description.abstract
Presentamos un nuevo modelo de “Trade-Off” de estructura óptima de capital de una empresa. La innovación consiste en incluir una simplificación de la fórmula de distancia a la quiebra de Merton (1974) realizada por Bystrom (2006), para determinar la tasa de interés de la empresa. Así incluimos un efecto dinámico del apalancamiento sobre la tasa de interés, el cual afecta al coste de la deuda y a la tasa de descuento utilizada expresándose como un incremento o disminución de la probabilidad de quiebra de la empresa. Al unir este resultado a la perdida e valor de bonos “chatarra” (publicado por Altman & Suresh, 2007), obtenemos el valor presente neto del coste de quiebra expresado como porcentaje del valor de la deuda. El modelo desarrollado es aplicado a las empresas que integraron en el 2007 el DJIA, calculando niveles estimados de deuda para dichas empresas entre el año 1996 y el año 2006. La deuda estimada es luego comparada con la deuda real de la empresa utilizando la prueba estadística de Mann-Whitney. Los resultados obtenidos indican que el 63% de las compañías comparadas no muestran una diferencia estadísticamente significativa entre la deuda estimada y la real.
spa
dc.description.abstract
We introduce a new Trade-Off model of capital structure. the innovation introduced is a simplification of Merton's (1974) distance to bankruptcy done by Bystrom(2006), to calculate the company's interest rate. Thus we include a dynamic effect of leverage on the interest rate, which affects both the cost of debt and de discount rate of the model. when we add this to the discounted value of distressed bonds (published by Altman & Suresh, 2007), we get the net present value of the cost of bankruptcy as a percentage of the value of the debt. We applied the model to the companies in the DJIA in 2007, calculating estimated debt levels for each company between the years of 1996 and 2006. the estimated debt was then compared with the actual debt using the Mann-Whitney statistical test. The results indicated that, on 63% of the compared companies, there is no statistically significant difference between the estimated debt and the actual debt.
cat
dc.format.extent
149 p.
cat
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
cat
dc.publisher
Universitat de Lleida
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Estructura capital òptima
cat
dc.subject
Estructura capital optima
cat
dc.subject
Optimal capital structure
cat
dc.subject.other
Economia Financera i Comptabilitat
cat
dc.title
La optimización de la estructura de capital de la empresa: un modelo práctico de trade-off y su validación empírica
cat
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
33
cat
dc.subject.udc
331
cat
dc.contributor.codirector
Vendrell Vilanova, Anna
dc.contributor.codirector
Gallizo Larraz, José Luis
dc.embargo.terms
cap
cat
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
L-1417-2012
cat


Documents

Tms1de1.pdf

1.751Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)