Availability of Metal Cations in Aquatic Systems from DGT Measurements

Author

Uribe Kaffure, Ramiro

Codirector

Puy Llorens, Jaume

Cecilia Averós, Joan

Date of defense

2012-10-19

Legal Deposit

L-1221-2012

Pages

240 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Química

Abstract

Els nostres resultats indiquen que el gruix del disc de resina juga un paper fonamental en l'acumulació de metalls en sensors DGT. Per complexos parcialment làbils, la seva dissociació a l'interior del domini de resina és la principal font de metall acumulat. Aquest fenomen explica la independència del grau de labilitat amb respecte a la concentració de lligand d'un complex en DGT. Així mateix, ajuda a comprendre el reduït efecte barreja que es preveu amb els sensors DGT.


Un Análisis detallado de las características dinámicas de los sensores (DGT), nos indica que la penetración de los complejos en la capa de resina aumenta dramáticamente su labilidad. Aquí, presentamos expresiones analíticas aproximadas para calcular el flujo de metal, el grado de labilidad y los perfiles de concentración en un DGT, cuando se considera que los complejos pueden penetrar en la resina. La acumulación experimental de Cd en sensores DGT en el sistema Cd-NTA, confirma los análisis teóricos.


Our analysis of the dynamic features of (DGT) devices indicates that the penetration of complexes into the resin layer dramatically increases their lability. We report approximate analytical expressions for the metal flux, the lability degree and the concentration profiles in a DGT when complexes penetration is considered. The experimental accumulation of Cd by DGT sensors in Cd-NTA systems confirmed these theoretical analyses.

Keywords

DGT; Labilitat; Efecte barreja; Àcids fúlvics; Labilidad; Efecto mezcla; Ácidos fúlvicos; Lability; Mixture effect; Fulvic acid

Subjects

544 - Physical chemistry

Knowledge Area

Química física

Documents

Truk1de1.pdf

19.48Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)