Robert Graves y Mallorca: su narrativa breve mallorquina

Author

Segui Aznar, Juana Mª

Director

Fiol Guiscafré, Joan Miquel

Date of defense

2005-05-27

ISBN

9788469251195



Department/Institute

Universitat de les Illes Balears. Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Llatina

Abstract

Aquest treball d'investigació explora i analitza divuit narracions curtes de Robert Graves publicades al llarg dels anys 1947 a 1962. Està dirigit a establir la relació entre Graves i Mallorca mitjançant els elements autobiogràfics i locals que es poden trobar en les narracions. La idiosincràsia de l'illa queda reflectida en la descripció i comportament dels personatges, en els aspectes socials, polítics, culturals i lingüístics, i en l'escenari espaciotemporal d'aquestes narracions; tots aquests elements han servit a Graves per a conformar-les, sempre des del seu personal punt de vista. Es tracta d'un treball hermenèutic sobre el color local en la narrativa breu de Graves. Consta d'una anàlisi filològica o de crítica textual, seguida de l'aportació de la font, notícies, anècdotes, fets biogràfics i altres elements que serviren d'inspiració a l'autor.


In this research, eighteen short stories written by Robert Graves and published along 1947 and 1962 are explored and analyzed. It focuses on the relationship between Graves and Majorca through the autobiographical and local elements found in the stories. It shows how the idiosyncrasy of the place, reflected on the description and behaviour of the characters, on the social, political cultural and linguistic aspects and the spatial-temporal setting where these stories are settled, has formed these stories told from Graves's point of view. It is a hermeneutic work on the local colour of Graves's short narrative. This study relies firstly on a philological component or textual criticism, followed by the source, news, anecdotes, biographical facts and other elements that inspired the writer.


Este trabajo de investigación explora y analiza dieciocho relatos breves escritos por Robert Graves a lo largo de los años 1947 a 1962. El estudio se centra sobre todo en mostrar a través de estas obras la relación que existió entre Robert Graves y Mallorca, rastreando en ellas elementos autobiográficos y locales. Se muestra como la idiosincrasia del lugar, reflejada en la descripción y comportamiento de los personajes, en los aspectos sociales, políticos, culturales y lingüísticos, y en el escenario espacial-temporal donde tienen lugar estos relatos, ha ido conformando estas historias narradas desde el punto de vista de Robert Graves. Es un trabajo hermenéutico acerca del color local en la narrativa breve de Robert Graves. Dicho estudio se apoya primeramente en un componente de tipo filológico o crítica textual, seguido de la aportación de las fuentes, noticias, anécdotas hechos biográficos y otros que sirvieron de inspiración al autor.

Subjects

8 - language. Linguistics. Literature; 82 - Literature

Knowledge Area

Filologia Anglesa

Documents

tjmsa1de1.pdf

8.091Mb

tjmsa1de2.pdf

2.357Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)