Analytical methods fort he study of color in digital images

Author

Petro Balaguer, Ana Belén

Director

Lisani Roca, Josep Lluís

Coll Vicens, Bartomeu

Morel, Jean Michel

Date of defense

2006-05-19

ISBN

9788469103470



Department/Institute

Universitat de les Illes Balears. Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Abstract

La descripció qualitativa dels colors que composen una imatge digital és una tasca molt senzilla pel sistema visual humà. Per un ordinador aquesta tasca involucra una gran quantitat de qüestions i de dades que la converteixen en una operació de gran complexitat. En aquesta tesi desenvolupam un mètode automàtic per a la construcció d'una paleta de colors d'una imatge digital, intentant respondre a les diferents qüestions que se'ns plantegen quan treballam amb colors a dins el món computacional. El desenvolupament d'aquest mètode suposa l'obtenció d'un algorisme automàtic de segmentació d'histogrames, el qual és construït en detall a la tesi i diferents aplicacions del mateix son donades. Finalment, també s'explica el funcionament de CProcess, un 'software' amigable desenvolupat per a la fàcil comprensió del color.

Keywords

definició qualitativa d'una imatge; teoria Gestalt; paleta de colors; segmentació d'histogrames; color; Imatges digitals

Subjects

51 - Mathematics

Knowledge Area

Matemàtiques Aplicades

Documents

tapb1de1.pdf

5.766Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)