Autoanticossos contra receptors de folat i estat en folats a la població general, durant l'embaràs i efecte sobre la subfertilitat en dones

Author

Berrocal Zaragoza, Maria Isabel

Director

Murphy, Michelle

Date of defense

2009-05-08

ISBN

9788469232330

Legal Deposit

T-940-2009



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Enginyeria Química

Abstract

Els autoanticossos contra receptors de folat (AuAc-RF), que impedeixen el transport transmembranal de folat per aquesta ruta, s'han associat amb anomalies del desenvolupament neuronal. S'ha investigat les prevalences de portadors d'AuAc-RF i l'estat en folats a la població i a l'embaràs, la causa de la seva producció i l'efecte sobre la subfertilitat femenina.El 7.2% de la població i 6.3% de gestants eren portadors, sense perjudicar l'estat en folats. Peró el folat plasmàtic major dels cordons, indicava presència d'un mecanisme de compensació. Les portadores tenien 4.6 vegades major risc de tenir un nadó amb un pes al n¨¦ixer ¡ÜP25. AuAc-RF al cordó (7.5%) no sassociava amb presència materna, estat en folats del cordó ni amb pes de naixement. Alts consumidors de llet tenien 2.4 major risc de ser portadors respecte la resta de consumidors .<br/>Les portadores a la preconcepció, tenien 12 vegades major risc per subfertilitat respecte les no-portadores.


Folate receptor blocking autoantibodies (FR-AuAb), that impede transmembranal folate transport by this route, have been associated with neuronal developmental anomalies.<br/>The prevalences of FR-AuAb in the population and in pregnant women, their association with folate status, the cause of their production and effect on female subfertility were investigated.<br/>7.2% of the population and 6.3% of pregnant women were carriers, but folate status was not impaired. However higher cord folate status indicated the presence of a compensatory mechanism. Birth weight of carriers' offspring was 4.6 times more likely to be below the 25th percentile. The presence of FR-AuAb in the cord (7.5%) was not associated with maternal presence, cord folate status, or birth weight. High milk consumers had 2.4 times more risk of having FR-AuAb than the rest of consumers.<br/>FR-AuAb carriers at preconception were 12 times more likely to have subfertility than non-carriers.

Keywords

subfertilitat; embaràs; Població; Estat en folats; Receptor de folat; autoanticossos

Subjects

57 - Biological sciences in general; 577 - Material bases of life. Biochemistry. Molecular biology. Biophysics; 61 - Medical sciences; 612 - Physiology. Human and comparative physiology

Documents

Berrocal.pdf

12.80Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)