La propuesta anticipada de convenio

Author

Jacquet Yeste, Teodora

Director

Llebot Majó, José Oriol

Date of defense

2012-01-27

Legal Deposit

Gi. 1429-2012

Pages

636 p.



Department/Institute

Universitat de Girona. Departament de Dret Privat

Abstract

The purpose of this thesis is the analysis of the anticipated agreement proposal, in its substantive and procedural aspects, through its consistency with the purposes assigned. It is an institution without precedents in the Spanish Bankruptcy Law, which has unique characteristics that distinguish it from the ordinary agreement proposal and that serve to achieve specific purposes, designed to configure a less costly and time-consuming procedure and ultimately contribute to maximize the satisfaction of the creditors of the debtor with financial difficulties. The originality of the anticipated agreement proposal lies in its processing, in which activities that traditionally take place during the bankruptcy procedure, such as negotiations between the debtor and its creditors, held outside of it, achieving this way less judicial intervention until the confirmation of the agreement by the court and therefore achieving a less expensive procedure.


L’objecte d’aquesta tesi doctoral és l’anàlisi del règim jurídic de la proposta anticipada de conveni, en la seva vessant substantiva i processal, a través de la consistència d’aquest règim amb les finalitats que el legislador li atribueix. Es tracta d’un instrument sense precedents en el Dret concursal anterior a la reforma operada per la Llei 22/2003, de 9 de juliol, Concursal, que presenta unes característiques pròpies que la distingeixen de la proposta ordinària i que serveixen per aconseguir una sèrie de finalitats específiques, tendents a configurar un procediment concursal poc costós i àgil i en última instància a contribuir a maximitzar la satisfacció dels creditors del deutor insolvent. L’originalitat de la proposta anticipada de conveni radica en una tramitació en què actuacions que tradicionalment tenen lloc durant el concurs es celebren fora del mateix, assolint-se d’aquesta manera un concurs més desjudicialitzat i en conseqüència menys costós.

Keywords

Dret concursal; Derecho concursal; Spanish Bankruptcy Law; Proposta anticipada de conveni; Propuesta anticipada de convenio; Anticipated agreement proposal; Conveni concursal; Convenio concursal; Insolvency agreement

Subjects

347 - Civil law

Documents

ttjy.pdf

4.069Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)