Preconcentration strategies in capillary electrophoresis for the determination of pharmaceutical and personal care products

dc.contributor
Universitat Rovira i Virgili. Departament de Química Analítica i Química Orgànica
dc.contributor.author
Maijó Ferré, Irene
dc.date.accessioned
2012-09-05T08:42:42Z
dc.date.available
2012-09-05T08:42:42Z
dc.date.issued
2012-07-17
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/84043
dc.description.abstract
L'objectiu principal d'aquestaTesi Doctoral és el desenvolupament de diferents estratègies per disminuir els límits de detecció de l’electroforesicapil•lar per a la determinació de compostos farmacèutics i els productes de cura personal. Aquestes estratègies es basen en les tècniques de preconcentració electroforètiques i cromatogràfiques, i l'ús de l’espectrometria de masses com a sistema de detecció. Com a tècniques de preconcentració electroforètiques s'han estudiat les tècniques de samplestacking i sweeping, i com a tècnica de preconcentració cromatogràficas’ha avaluat l'acoblament en línia entre l'extracció en fase sòlida i l'electroforesicapil•lar (In-line SPE-CE). Entre elsPPCPs, aquesta tesi doctoral es centra específicament en els antiinflamatoris no esteroïdals(AINE), els parabens i els filtres ultraviolats. Un altre dels objectius d'aquestaTesi Doctoral és estudiarl’aplicabilitat de les metodologies desenvolupades per a l'anàlisi de mostres ambientals per determinar PPCP.
dc.description.abstract
The main objective of this Doctoral Thesis is the development of different strategies to decrease the detection limits of capillary electrophoresis for the determination of pharmaceutical and personal care products. These strategies are based on electrophoretic and chromatographic preconcentration techniques, and the use of mass spectrometry as a detection system. The electrophoretic preconcentration techniques studied included sample stacking techniques and sweeping while the chromatographic preconcentration technique evaluated was in-line coupling between solid phase extraction and capillary electrophoresis. With respect to PPCPs, this Doctoral Thesis focuses specifically on non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs), parabens and UV-filters. Another objective of this Doctoral Thesis is to study the suitability of the developed methodologies for the determination of PPCPs in environmental samples.
dc.format.extent
237 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Universitat Rovira i Virgili
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
ASEI-sweeping
dc.subject
Capillary electrophoresis (CE)
dc.subject
Field-Enhanced Sample Injection (FESI)
dc.subject
In-line SPE-CE
dc.subject
Large volume sample stacking (LVSS)
dc.subject
Non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs)
dc.subject
Parabens
dc.subject
UV-filters
dc.subject
Sweeping
dc.subject
Water samples
dc.title
Preconcentration strategies in capillary electrophoresis for the determination of pharmaceutical and personal care products
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
54
dc.subject.udc
543
dc.contributor.authoremail
irene.maijo@urv.cat
dc.contributor.director
Aguilar Anguera, Maria del Carmen
dc.contributor.director
Calull Blanch, Marta
dc.embargo.terms
cap
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
T.1056-2012


Documents

Irene Maijo.pdf

6.071Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)