Preconcentration strategies in capillary electrophoresis for the determination of pharmaceutical and personal care products

Autor/a

Maijó Ferré, Irene

Director/a

Aguilar Anguera, Maria del Carmen

Calull Blanch, Marta

Fecha de defensa

2012-07-17

Depósito Legal

T.1056-2012

Páginas

237 p.



Departamento/Instituto

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Química Analítica i Química Orgànica

Resumen

L'objectiu principal d'aquestaTesi Doctoral és el desenvolupament de diferents estratègies per disminuir els límits de detecció de l’electroforesicapil•lar per a la determinació de compostos farmacèutics i els productes de cura personal. Aquestes estratègies es basen en les tècniques de preconcentració electroforètiques i cromatogràfiques, i l'ús de l’espectrometria de masses com a sistema de detecció. Com a tècniques de preconcentració electroforètiques s'han estudiat les tècniques de samplestacking i sweeping, i com a tècnica de preconcentració cromatogràficas’ha avaluat l'acoblament en línia entre l'extracció en fase sòlida i l'electroforesicapil•lar (In-line SPE-CE). Entre elsPPCPs, aquesta tesi doctoral es centra específicament en els antiinflamatoris no esteroïdals(AINE), els parabens i els filtres ultraviolats. Un altre dels objectius d'aquestaTesi Doctoral és estudiarl’aplicabilitat de les metodologies desenvolupades per a l'anàlisi de mostres ambientals per determinar PPCP.


The main objective of this Doctoral Thesis is the development of different strategies to decrease the detection limits of capillary electrophoresis for the determination of pharmaceutical and personal care products. These strategies are based on electrophoretic and chromatographic preconcentration techniques, and the use of mass spectrometry as a detection system. The electrophoretic preconcentration techniques studied included sample stacking techniques and sweeping while the chromatographic preconcentration technique evaluated was in-line coupling between solid phase extraction and capillary electrophoresis. With respect to PPCPs, this Doctoral Thesis focuses specifically on non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs), parabens and UV-filters. Another objective of this Doctoral Thesis is to study the suitability of the developed methodologies for the determination of PPCPs in environmental samples.

Palabras clave

ASEI-sweeping; Capillary electrophoresis (CE); Field-Enhanced Sample Injection (FESI); In-line SPE-CE; Large volume sample stacking (LVSS); Non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs); Parabens; UV-filters; Sweeping; Water samples

Materias

54 - Química; 543 - Química analítica

Documentos

Irene Maijo.pdf

6.071Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)