Essays on the macroeconomics of labor markets

Autor/a

Cajner, Tomaz

Director/a

Galí, Jordi

Fecha de defensa

2012-07-03

Depósito Legal

B. 27597-2012

Páginas

120 p.



Departamento/Instituto

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Programa de doctorado

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Resumen

This thesis investigates several macroeconomic aspects of labor markets. First chapter finds that in the US more educated individuals experience lower and less volatile unemployment due to a lower hazard rate of losing a job. A theoretical model with initial on-the-job training illustrates that accumulation of match-specific human capital can explain this empirical pattern. Second chapter develops a theoretical model with state-dependent wage setting. The model predicts that higher wage bargaining costs lead to higher and more volatile unemployment, consistent with some cross-country empirical evidence. Third chapter proposes a method to indirectly measure job-embodied technical change by using data on job tenure. The results show that job-embodied technical change has increased substantially since the midnineties.


Aquesta tesi investiga diversos aspectes dels mercats de treball. El primer capítol troba que, als Estats Units, els individus amb un nivell d'educació més elevat experimenten un nivell de desocupació més baix i menys volàtil, degut a una menor probabilitat de perdre el lloc de treball. Un model teòric que incorpora formació inicial al lloc de treball il·lustra que l'acumulació de capital humà específic pot explicar aquesta regularitat empírica. El segon capítol desenvolupa un model teòric amb un mecanisme de fixació de salaris que depèn de l'estat de l'economia. El model prediu que uns costos de negociació salarial més elevats comporten un nivell de desocupació més elevat i més volàtil, de forma consistent amb l'evidència empírica entre països. El tercer capítol proposa un mètode per mesurar, de forma indirecta, el canvi tecnològic incorporat als llocs de treball, mitjançant l'ús de dades sobre l'antiguitat al lloc de treball. Els resultats mostren que el canvi tecnològic incorporat als llocs de treball ha augmentat considerablement des de mitjans dels anys noranta.

Palabras clave

Search and matching models; Labor markets; Unemployment; Human capital; Wage rigidities; Job-embodied technical change; Models de cerca i aparellament; Mercats de treball; Desocupació; Capital humà; Rigideses salarials; Canvi tecnològic incorporat als llocs de treball

Materias

33 - Economía

Documentos

ttc.pdf

4.365Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)