Essays on innovation in manufacturing environments: strategy and production

Author

Llach Pagès, Josep

Director

Marquès i Gou, Pilar

Castro Vila, Rodolfo de

Date of defense

2010-02-02

ISBN

9788469348765

Legal Deposit

Gi. 326-2010



Department/Institute

Universitat de Girona. Departament d'Organització, Gestió Empresarial i Disseny de Producte

Abstract

La present tesi doctoral és un recull de cinc articles científics que analitzen l'ús d'innovacions dins l'àmbit manufacturer. Entenent el concepte innovació en un sentit ampli, no només tecnològic. La tesi està estructurada en dos grans apartats, estratègia i producció. En el primer dels apartats, s'inclouen tres treballs. El primer treball és un anàlisi de quines són les principals barreres percebudes per les empreses en la cooperació en R&D. Els altres dos treballs són estudis empírics del comportament estratègic de les empreses que pertanyen al sector tèxtil i confecció. Respecte al segon gran apartat, producció, es presenten dos treballs. El primer treball, presenta per primer cop a Espanya dades detallades sobre l'ús d'innovacions tecnològiques dins l'àmbit manufacturer així com analitza el seu impacte en els resultats de l'empresa. Finalment, l'últim dels treballs estudia la relació entre l'ús d'innovacions organitzatives i la implantació de diferents nivells de qualitat dins l'empresa.


La presente tesis doctoral es una recopilación de cinco artículos científicos que analizan el uso de innovaciones en el ámbito manufacturero. Entendiendo el concepto innovación en un sentido amplio, no sólo tecnológico. La tesis está estructurada en dos grandes apartados, estrategia y producción. El primero de los apartados incluye tres trabajos. El primer trabajo es un análisis de cuáles son las principales barreras percibidas por las empresas en la cooperación en I+D. Los otros dos son estudios empíricos del comportamiento estratégico de las empresas que pertenecen al sector textil y confección. Respecto al apartado de producción, se presentan dos trabajos. Mientras el primero presenta por primera vez en España datos detallados sobre el uso de innovaciones tecnológicas así cómo analiza su impacto en los resultados de la empresa, el segundo, estudia la relación entre el uso de innovaciones organizativas y la implantación de diferentes niveles de calidad dentro la empresa.

Keywords

Investigación; Investigació; Quality control; Control de calidad; Control de qualitat; Production; Producción; Producció; Manufacturing; Fabricación; Fabricació; Innovation; Innovación; Innovació; Strategic planification; Planificación estratégica; Planificació estratègica; Research

Subjects

65 - Communication and transport industries. Accountancy. Business management. Public relations

Documents

tjlp.pdf

1.184Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)