Network Externalities in Developing Economics

Author

Comola, Margherita

Director

Cabrales, Antonio

Date of defense

2008-06-11

ISBN

9788469216989

Legal Deposit

B.3619-2009



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

Esta tesis consta de tres ensayos basados en microeconometria, teoria de redes y desarrollo económico. En los primeros dos me focalizo en paises en desarrollo (Tanzania y Nepal respectivamente) por estudiar como los habitantes de zonas rurales forman redes sociales, y cómo la existencia de estos lazos informales afecta su bienestar. El tercer ensayo se centra en el comercio internacional de armas e investiga si la orientación política del gobierno tiene un impacto sobre la politica de exportacion de armamentos.


This thesis contains three essays on microeconometrics, networks and economic development. In the first two essays I focus on developing country settings (Tanzania and Nepal respectively) to study how rural villagers form their social networks, and how the existence of these informal links impacts their welfare. The third essay focuses on the international trade of weapons to investigate whether the political orientation of government in power makes any difference to arms export policy.

Keywords

development economics; network theory; microeconometrics; desarrollo económico; teoría de redes; microeconometría

Subjects

338 - Economic situation. Economic policy. Management of the economy. Economic planning. Production. Services. Prices

Documents

tmc.pdf

798.4Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)