Values and preferences about meat consumption: synthesis and integration in dietary guideline recommendations

Author

Valli, Claudia

Director

Alonso Coello, Pablo

Rabassa Bonet, Montserrat

Tutor

Bonfill, X. (Xavier)

Date of defense

2023-05-02

Pages

217 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Metodologia de la Recerca Biomèdica i Salut Pública

Abstract

Antecedents Hi han diferents factors, relacionats amb la salut i altres aspectes, que influeixen en els valors i les preferències de les persones sobre la ingesta de carn. La identificació i incorporació dels valors i preferències de les persones en el procés d'elaboració de les guies alimentàries garanteix que les recomanacions siguin més fàcils d'acceptar i complir per part dels que pretenen beneficiar-se de les directrius. Objectius L’objectiu d’aquesta tesi és desenvolupar un procés metodològic per sintetitzar, avaluar i integrar evidència sobre les valors i les preferències alimentaries relacionat amb la ingesta de carn, en la formulació de recomanacions per a les guies alimentàries. Mètodes Aquest treball de tesi es presenta com un compendi de tres articles publicats en revistes revisades per parells. En el primer estudi, vam realitzar una revisió sistemàtica de mètodes mixtos per identificar els valors i les preferències relacionades amb la salut de les persones pel que fa a la ingesta de carn. Aquesta evidència es va utilitzar per informar al panel de la guia per a l'elaboració de recomanacions de carn. En el segon estudi, vam dur a terme un estudi seqüencial explicatiu transversal de mètodes mixtos amb l'objectiu de avaluar la voluntat de les persones de modificar la seva ingesta quan s'informava dels possibles riscos de càncer associats a la ingesta de carn. En el tercer estudi, vam realitzar una revisió sistemàtica de mètodes mixtos per investigar fins a quin punt les preocupacions ambientals poden influir en els comportaments de consum de carn, ja que l'impacte ambiental de la carn és un tema molt discutible i la salut no és l'únic aspecte que la gent té en compte a l'hora d’escollir el consum de carn. Resultats En el primer estudi, vam incloure 41 estudis i vam trobar que la gent està arrelada a la ingesta de carn i no està disposada a canviar el seu comportament alimentari. La voluntat dels participants de canviar la ingesta de carn va ser generalment baixa. La gent considerava la carn com un aliment saludable i essencial, li agrada menjar carn, considerava que la carn forma part de la seva tradició i creia que no té els coneixements i les habilitats de cuina per preparar un àpat adequat sense carn. En el segon estudi, 304 participants van participar en l'enquesta, set van acceptar a participar en l'entrevista semiestructurada i vuit en l'avaluació de seguiment. Vam observar que quan se'ls va informar sobre la incidència de càncer i el risc de mortalitat associats a la ingesta de carn, la majoria dels enquestats no reduirien la seva ingesta i els homes estaven considerablement menys disposats a reduir la ingesta de carn que les dones. En el tercer estudi, vam incloure 70 estudis i vam trobar que, independentment de les creences generals de la gent sobre la carn i el seu impacte en el medi ambient, la majoria no estava disposada a canviar la seva ingesta de carn i, entre els que ja van reduir la seva ingesta de carn en el passat, les preocupacions ambientals no sempre van ser les raons principals, sinó que sovint van ser un factor que contribuïa entre d'altres. Conclusions Les persones estan molt arrelades al consum de carn i volen mantenir els seus hàbits alimentaris independentment del potencial factor de risc que la carn pugui tenir sobre la seva salut i/o el medi ambient. Les organitzacions que desenvolupen guies alimentàries han d'assegurar-se que les recomanacions considerin aquest tipus d'evidència. Aquesta tesi proporciona una base metodològica per obtenir, avaluar i integrar els valors i les preferències de les persones en el context de les guies alimentàries.


Antecedentes Existe una gama de diferentes factores, relacionados con la salud y otros aspectos, que influyen en los valores y preferencias de las personas sobre el consumo de carne. La identificación e incorporación de los valores y preferencias de las personas en el proceso de desarrollo de las guías alimentarias asegura que las recomendaciones sean más fácilmente aceptadas y cumplidas por aquellos que se beneficiarán de las pautas. Objetivos El objetivo de esta tesis es desarrollar un proceso metodológico para identificar, sintetizar, evaluar e integrar evidencia sobre los valores y preferencias relacionadas con el consumo de carne, en la formulación de recomendaciones sobre para guías alimentarias. Métodos Este trabajo de tesis se presenta como un compendio de tres artículos publicados en revistas revisadas por pares. En el primer estudio, realizamos una revisión sistemática de métodos mixtos para identificar los valores y preferencias relacionados con la salud de las personas con respecto a la ingesta de carne. Esta evidencia se utilizó para informar al panel de la guía para la elaboración de recomendaciones sobre la carne. En el segundo estudio, realizamos un estudio transversal explicativo secuencial de métodos mixtos con el objetivo de evaluar los valores y preferencias de las personas sobre el consumo de carne y, específicamente, su disposición a modificar su ingesta cuando se les informa sobre los posibles riesgos de cáncer asociados con el consumo de carne. En el tercer estudio, llevamos a cabo una revisión sistemática de métodos mixtos para investigar en qué medida las preocupaciones ambientales pueden influir sobre el consumo de carne, ya que el impacto ambiental de la carne es un tema muy discutible y la salud no es el único aspecto que las personas consideran cuando eligen consumir carne. Resultados En el primer estudio, incluimos 41 estudios y descubrimos que las personas están arraigadas a la carne y no están dispuestas a cambiar su comportamiento alimentario. La disposición de los participantes a cambiar la ingesta de carne fue generalmente baja. Las personas consideraban que la carne era un alimento saludable y esencial, disfrutaban comiendo carne, sentían que la carne era parte de sus tradiciones y creían que carecían del conocimiento y las habilidades culinarias para preparar una comida adecuada sin carne. En el segundo estudio, 304 participantes participaron en la encuesta, siete aceptaron participar en la entrevista semiestructurada y ocho en la evaluación de seguimiento. Observamos que, cuando se les informó sobre la incidencia de cáncer y los riesgos de mortalidad de la ingesta de carne, la mayoría de los encuestados no reduciría su consumo y los hombres estaban considerablemente menos dispuestos a reducir la ingesta de carne que las mujeres. En el tercer estudio, incluimos 70 estudios y encontramos que, independientemente de las creencias generales de las personas sobre la carne y su impacto en el medio ambiente, la mayoría no estaba dispuesta a cambiar su ingesta de carne y, entre aquellos que ya redujeron su consumo de carne en el pasado, las preocupaciones ambientales no siempre fueron las principales razones, pero a menudo fue un factor contribuyente entre otros. Conclusiones Las personas están muy arraigadas al consumo de carne y desean mantener sus hábitos alimentarios independientemente del potencial factor de riesgo que la carne pueda tener sobre su salud y/o el medio ambiente. Las organizaciones que desarrollan guías alimentarias deben asegurarse de que sus consideren este tipo de evidencia. Esta tesis proporciona una base metodológica para obtener, evaluar e integrar los valores y preferencias de las personas en el contexto de las guías alimentarias.


Background There is a range of different factors, health and non-health related, influencing peoples’ values and preferences about meat consumption. The identification and incorporation of people’s values and preferences in dietary guideline development process ensures that recommendations will be more easily accepted, implemented, and adhered to by those intended to benefit from the guidelines. Objectives The objective of this thesis is to develop a methodological process to identify, synthesise, evaluate, and integrate evidence on people’s meat values and preferences in the formulation of recommendations for dietary guidelines. Methodology This thesis work is presented as a compendium of three articles, published in peer-reviewed journals. In the first study, we conducted a mixed-methods systematic review in order to identify peoples’ health-related values and preferences regarding meat consumption. This evidence was used to inform an international guideline panel for the formulation of meat recommendations. In the second study, we conducted a cross-sectional explanatory sequential mixed-methods study to assess people’s values and preferences about meat consumption, and specifically their willingness to modify their intake when informed of the potential cancer risks associated with meat consumption. In the third study, we conducted a mixed-methods systematic review in order to investigate to what extent environmental concerns may influence meat consumption behaviours, as the environmental impact of meat is a highly debatable subject and health is not the only aspect people consider. Results In the first study, we included 41 studies and found that people are attached to meat and are unwilling to change their behaviour. Participants' willingness to change meat consumption was generally low. People considered meat an essential component of a healthy diet, enjoyed eating meat, felt that meat is a part of their traditions, and believed they lack the knowledge and cooking skills to prepare an adequate meal without meat. In the second study, 304 participants participated in the survey, seven agreed to participate in the semi-structured interviews and, eight in the follow-up assessment. We observed that, when informed about the cancer incidence and mortality risks of meat consumption, most respondents were not willing to reduce their intake, and men were appreciably less willing to reduce meat consumption. In the third study, we included 70 studies and found that regardless of people’s general beliefs about meat and its impact on the environment, most people were unwilling to change their meat consumption, and, among those who did already reduce their meat intake in the past, environmental concerns were not always the main reasons but often a contributory factor among others. Conclusions People are highly attached to meat consumption and wish to maintain their dietary habits, regardless of the potential harmful impact that meat might have on their health and/or the environment. Organizations developing dietary guidelines should ensure that their recommendations consider this type of evidence. This thesis provides a methodological basis for obtaining, evaluating, and integrating peoples' values and preferences in the context of FBDGs.

Keywords

Guies alimentàries; Nutrició; Guías alimentarias; Nutrición; Dietary guidelines; Nutrition

Subjects

6 - Applied Sciences. Medicine. Technology

Knowledge Area

Ciències de la Salut

Documents

clva1de1.pdf

5.554Mb

 

Rights

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

This item appears in the following Collection(s)