La cooperación judicial penal internacional del principado de Andorra

dc.contributor
Universitat de Barcelona. Facultat de Dret
dc.contributor.author
Moreno Aguirre, Maria Àngels
dc.date.accessioned
2023-12-14T10:35:18Z
dc.date.available
2023-12-14T10:35:18Z
dc.date.issued
2023-10-17
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/689550
dc.description
Programa de Doctorat en Dret i Ciència Política
ca
dc.description.abstract
[spa] Este estudio pretende responder a los interrogantes sobre la ejecución en Andorra de solicitudes de autoridades extranjeras relativas a la asistencia judicial en materia criminal (MLA). La primera óptica es la de la autoridad judicial extranjera, que quiere saber qué pasos debe seguir para alcanzar finalidades necesarias en su procedimiento: (1º) practicar un acto de investigación (2º) ejecutar medidas cautelares (3º) hacer efectiva en territorio andorrano una sentencia firme extranjera. La segunda óptica es la del abogado defensor, que quiere saber cómo impedir acciones que puedan perjudicar los intereses de sus clientes. Se han analizado los problemas jurisprudenciales más importantes que han aparecido desde que se aprobó la Ley andorrana de cooperación judicial penal internacional de 2000, estudiando más de 20 años de cooperación judicial penal internacional de Andorra, en el marco de la cual ha sido especialmente relevante la creación en 2015 de la jurisdicción criminal especializada en el blanqueo de dinero y criminalidad organizada, en la que la cooperación judicial internacional es un eje vertebrador de las investigaciones.
ca
dc.description.abstract
[eng] This study wants to answer questions about the execution in Andorra of requests from foreign authorities regarding judicial assistance in criminal matters (MLA). The first perspective is that of the foreign judicial authority, which wants to know what steps it must take to achieve the necessary purposes in its procedure: (1st) to practice an investigative act (2nd) to execute precautionary measures (3rd) to make a ruling effective in Andorran territory. The second point is that of the defense lawyer, who wants to know how to prevent actions that could harm his interests. Has been analized the most important jurisprudential problems that have appeared since the Andorran Law on international criminal judicial cooperation of 2000 were aproved, studying more of 20 years of Andorra's international criminal judicial cooperation, within the framework of which the creation in 2015 of the criminal jurisdiction specialized in money laundering and organized crime has been especially relevant and in which international judicial cooperation is a backbone of investigations.
ca
dc.description.abstract
[cat] Aquest estudi pretén respondre als interrogants sobre l’execució a Andorra de sol.licituds d’autoritats estrangeres relatives a l’assistència judicial en matèria criminal (MLA). La primera òptica és la de l’autoritat judicial estrangera, que vol saber quins passos ha de seguir per a assolir finalitats necessàries en el seu procediment: (1º) practicar un acte d’investigació (2º) executar mesures cautelars (3º) fer efectiva en territori andorrà una sentència ferma estrangera. La segona òptica és la de l’advocat defensor, que vol saber com impedir accions que puguin perjudicar els interessos dels seus clients. S'han analitzat els problemes jurisprudencials més importants que han aparegut des que es va aprovar la Llei andorrana de cooperació judicial penal internacional del 2000, estudiant més de 20 anys de cooperació judicial penal internacional d'Andorra, en el marc de la qual ha estat especialment rellevant la creació el 2015 de la jurisdicció criminal especialitzada en el blanqueig de diners i la criminalitat organitzada, en la qual la cooperació judicial internacional és un eix vertebrador de les investigacions.
ca
dc.format.extent
562 p.
ca
dc.language.iso
spa
ca
dc.publisher
Universitat de Barcelona
dc.rights.license
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
ca
dc.rights.uri
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
*
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Dret penal
ca
dc.subject
Derecho penal
ca
dc.subject
Criminal law
ca
dc.subject
Andorra
ca
dc.subject
Assistència judicial internacional
ca
dc.subject
Auxilio judicial internacional
ca
dc.subject
Judicial assistance
ca
dc.subject
Blanqueig de diners
ca
dc.subject
Blanqueo de dinero
ca
dc.subject
Money laundering
ca
dc.subject
Obligacions internacionals
ca
dc.subject
Obligaciones internacionales
ca
dc.subject
International obligations
ca
dc.subject.other
Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials
ca
dc.title
La cooperación judicial penal internacional del principado de Andorra
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
34
ca
dc.contributor.director
Alonso-Cuevillas Sayrol, Jaime
dc.contributor.tutor
Pérez Daudí, Vicente
dc.embargo.terms
cap
ca
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

MMA_TESIS.pdf

4.397Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)