Essays in game theory and mechanism design

Author

Gavan, Malachy James ORCID

Director

Penta, Antonio ORCID

Date of defense

2023-05-29

Pages

205 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

This thesis aims to understand negotiations over the behaviour agents will take in a game and, separately, robust implementation. Chapter 1 examines the binding agreements that result from a negotiation over what to play in a strategic game. I propose a negotiation protocol and characterise the agreement outcomes for a refinement of Subgame Perfect Equilibrium. This characterisation depends solely on features of the game and is easily applicable for future work. In Chapter 2, I, along with Antonio Penta, introduce the concept of Safe Implementation, which limits the alternatives a mechanism designer can use to tame agents’ behaviour. We provide necessary and sufficient conditions and explore various environments where these conditions can be applied. Finally, Chapter 3 revisits Ray and Vohra’s Coalitional Equilibrium and shows that a slightly weaker solution concept makes existence substantially easier. Further, the proof of existence can accommodate overlapping coalitions.


Aquesta tesi pretén comprendre les negociacions sobre el comportament que els agents tindran en un joc i, per separat, una implementació robusta. El capítol 1 examina els acords vinculants que resulten d’una negociació sobre què jugar en un joc, proposant un protocol de negociació i caracteritzant els resultats de l’acord mitjanant un perfeccionament del concepte Subgame Perfect Equilibrium. Aquesta caracterització depèn únicament de les característiques del joc i és fàcilment aplicable per a treballs futurs. Al capítol 2, jo, juntament amb Antonio Penta, introdueixo el concepte d’implementació segura, que limita les alternatives per a un dissenyador de mecanismes per controlar el comportament dels agents. Oferim les condicions necessàries i suficients i explorem diversos entorns on aquestes condicions es poden aplicar. Finalment, el capítol 3 revisa el concepte Coalitional Equilibrium de Ray i Vohra i mostra que un concepte de solució una mica més feble facilita substancialment l’existència. A més, la prova de l’existència pot donar cabuda a coalicions superposades.

Keywords

Game theory; Mechanism design

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

This document contains embargoed files until 2025-05-28

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)