Crioablación percutánea en el tratamiento del carcinoma renal

Author

Abu-Suboh Abadia, Amad

Director

Rodríguez Faba, Óscar

Esquinas López, Cristina

Tutor

Palou Redorta, Juan

Date of defense

2022-11-17

Pages

176 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Cirurgia i Ciències Morfològiques

Abstract

L’objectiu d’aquest treball és aprofundir en el coneixement dels resultats oncològics de la crioblació percutània guiada per imatge en pacients clínicament diagnosticats de massa renal a l’estadi clínic T1a. L’objectiu és conèixer si les característiques i comorbilidades dels pacients sotmesos a una crioablació percutània d’un tumor renal inciden negativament en l’èxit de la tècnica percutània i, al mateix temps, valorar si s’associa a un major nombre de complicacions Identificar els sistemes. de nefrometría renal, utilitzats en cirugía urològica, per a l’avaluació anatómica preoperatòria de tumors (puntuació R.E.N.A.L i puntuación PADUA) en la predicció del risc de complicacions en el tractament percutáneo guiat per imatge. Realitzar un estudi comparatiu entre dos cohorts coincidents de pacients tractats amb crioablació versus pacients tractats amb nefrectomía parcial i avaluar els resultats oncològics entre les cohorts.


El objetivo de este trabajo es profundizar en el conocimiento de los resultados oncológicos de la crioblación percutánea guiada por imagen en pacientes clínicamente diagnosticados de masa renal en estadio clínico T1a. El objetivo es conocer si las características y comorbilidades de los pacientes sometidos a crioablación percutánea de un tumor renal inciden negativamente en el éxito de la técnica percutánea y, al mismo tiempo, valorar si éstas se asocian a un mayor número de complicaciones. Identificar si los sistemas de nefrometría renal, utilizados en cirugía urológica, para la evaluación anatómica preoperatoria de tumores (puntuación R.E.N.A.L y puntuación PADUA) en la predicción del riesgo de complicaciones en el tratamiento percutáneo guiado por imagen. Realizar un estudio comparativo entre dos cohortes coincidentes de pacientes tratados con Crioablación versus pacientes tratados con nefrectomía parcial y evaluar los resultados oncológicos entre ambas cohortas.


The objective of this work is to deepen the knowledge of the oncological results of image-guided percutaneous cryoablation in patients clinically diagnosed with renal mass in clinical stage T1a. The objective is to know if the characteristics and comorbidities of patients undergoing percutaneous cryoablation of a renal tumor have a negative impact on the success of the percutaneous technique and, at the same time, to assess if these are associated with a greater number of complications Identify if the systems of renal nephrometry, used in urological surgery, for the preoperative anatomical evaluation of tumors (R.E.N.A.L score and PADUA score) in the prediction of the risk of complications in image-guided percutaneous treatment. Carry out a comparative study between two matched cohorts of patients treated with Cryoablation versus patients treated with partial nephrectomy and evaluate the oncological results between both cohorts.

Keywords

Crioablació; Crioablación; Crioablation; Carcinoma renal; Carcinoma renal; Renal carcinoma;; Percutani; Percutaneo; Percutaneus

Subjects

617 - Surgery. Orthopaedics. Ophthalmology

Knowledge Area

Ciències de la Salut

Documents

aasa1de1.pdf

7.575Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)