Edición anotada y estudio del Epítome historial del Reino de China (1960), de Francisco de Herrera Maldonado

Author

Feng, Shi

Director

Ollé, Manuel

Rubiés, Joan-Pau

Date of defense

2022-11-04

Pages

244 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Humanitats

Doctorate programs

Programa de doctorat en Humanitats

Abstract

Esta tesis consiste en la edición anotada del Epítome historial del Reino de la China (1620) de Francisco de Herrera Maldonado y en la investigación sistemática sobre aspectos textuales y contextuales de la obra. El Epítome... una aportación fundamental en la percepción de China en la España del siglo XVII, que no no ha sido modernamente editado ni estudiado, y mantiene su valor específico en los campos histórico, cultural y etnográfico. Basado en la edición filológica del Epítome, el estudio tiene como objetivos estudiar sus fuentes, el papel que tiene el Epítome en la percepción europea de la imagen de China de los siglos XVI y XVII; sus dimensiones histórica, ideológica y etnográfica; y reconstruir los aspectos relevantes para la comprensión de la obra de la biografía del autor, Francisco de Herrera Maldonado.


Aquesta tesi consisteix en l'edició anotada de l'Epítom historial del Regne de la Xina (1620) de Francisco de Herrera Maldonado i en la investigació sistemàtica sobre aspectes textuals i contextuals de l'obra. L'Epítom... una aportació fonamental en la percepció de la Xina a l'Espanya del segle XVII, que no ha estat editat ni estudiat modernament, i manté el seu valor específic en els camps històric, cultural i etnogràfic. Basat en l'edició filològica de l'Epítom, l'estudi té com a objectius estudiar les fonts, el paper que té l'Epítom en la percepció europea de la imatge de la Xina dels segles XVI i XVII; les dimensions històrica, ideològica i etnogràfica; i reconstruir els aspectes rellevants per a la comprensió de l'obra de la biografia de l'autor, Francisco de Herrera Maldonado.


This thesis consists of the annotated edition of the Epítome historia del Reino de la China (1620) by Francisco de Herrera Maldonado and the systematic research on textual and contextual aspects of the work. The Epitome... a fundamental contribution to the perception of China in 17th century Spain, which has not been published or studied in modern times, and maintains its specific value in the historical, cultural and ethnographic fields. Based on the philological edition of the Epitome, the study aims to study the context, diffusion, reception and sources of the work; to investigate the role that the Epitome has both in the knowledge of the history of the relationship between China and Europe, as well as in the European perception of the image of China in the 16th and 17th centuries; analyze the historical, ideological and ethnographic dimensions of the Epitome; reconstruct the relevant aspects for understanding the work of the biography of the author, Francisco de Herrera Maldonado.

Keywords

Xina; Historiografia; Ming; Etnografia; Sinologia; Barroc

Subjects

82 - Literature

Documents

This document contains embargoed files until 2024-11-03

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)