City networks in global governance: practices, discourses and roles

Author

Galceran-Vercher, Marta

Director

Ibáñez Muñoz, Josep

Date of defense

2022-12-01

Pages

472 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Dret

Doctorate programs

Programa de doctorat en Dret

Abstract

The doctoral thesis City Networks in Global Governance: Practices, Discourses and Roles analyses the implications of the revamping international activism of cities for global governance. The central argument is that the contribution of city networks to global governance can be appraised based on the diplomatic practices they perform and the discourses they produce, reproduce and promote. The first part provides a historical, conceptual and theoretical overview of the ecosystem of city networks and its leading organizations (UCLG, ICLEI, C40). It further conceptualizes city networks as a distinct type of global actor. The second part formulates an analytical framework to appraise the practices of city networks and tests it using the case study of the 2030 Agenda. The third part investigates the context (discursive sites) and content (discursive frames) of the discourses produced and disseminated by city networks, as well as their normative contribution and implications for global governance.


La tesi doctoral City Networks in Global Governance: Practices, Discourses and Roles analitza l’impacte de l’activisme internacional de les ciutats per a la governança global. L’argument central és que la contribució de les xarxes de ciutats a la governança global es pot estudiar a partir de les seves pràctiques diplomàtiques i dels discursos que produeixen, reprodueixen i promouen. La primera part ofereix una visió històrica, conceptual i teòrica de l'ecosistema de les xarxes de ciutats i de les principals organitzacions que el conformen (CGLU, ICLEI, C40). A més, conceptualitza les xarxes de ciutats com un tipus diferenciat d'actor global. La segona part formula un marc analític per avaluar les pràctiques de les xarxes de ciutats i el valida mitjançant l'estudi de cas de l'Agenda 2030. La tercera part investiga el context (llocs discursius) i el contingut (marcs discursius) dels discursos de les xarxes de ciutats, així com la seva contribució normativa i implicacions per a la governança global.

Keywords

City networks; City diplomacy; Global governance; Discourses; Diplomatic practices; Xarxes de ciutats; Diplomàcia de ciutats; Governança global; Pràctiques diplomàtiques; Discursos

Subjects

34 - Law. Jurisprudence

Related items

Diplomatic practice

Documents

This document contains embargoed files until 2024-11-30

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)