Adams Representability in Triangulated Categories

Author

Raventós Morera, Oriol

Director

Muro Jiménez, Fernando

Casacuberta, Carles

Date of defense

2011-03-18

ISBN

978-84-694-2874-0

Legal Deposit

B. 18645-2011



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament d'Algebra i Geometria

Abstract

This thesis contains new results about the representability of cohomological functors defined on a subcategory of compact objects (with respect to a fixed cardinal) of a well generated triangulated category. Classical theorems of Adams for the stable homotopy category and Neeman for compactly generated triangulated categories are extended to the first uncountable cardinal. The case of derived categories of rings and the stable motivic category are studied in detail. These results contribute to answering negatively a question raised by Rosický of whether all cohomological functors defined on a subcategory of compact objects with respect to a large enough cardinal are representable. Some of the findings in this thesis are based on new results about abelian categories, the most relevant being a generalization of the Auslander Lemma for non Grothendieck categories.


<I>TESI "Representabilitat d'Adams en categories triangulades"<br/><br/>TEXT:<br/><br/>En aquesta tesi s'obtenen resultats nous sobre la representabilitat de functors cohomològics definits en subcategories d'objectes compactes (respecte a un cardinal fixat) d'una categoria triangulada ben generada. S'estenen al primer cardinal no numerable teoremes antics d'Adams per a la categoria d'homotopia estable i de Neeman per a categories compactament generades. S'estudien en detall els casos de la categoria derivada d'un anell i la categoria motívica estable. Aquests resultats contribueixen a respondre negativament una pregunta de Rosický sobre si tots els functors cohomològics definits en una subcategoria d'objectes compactes respecte a un cardinal suficientment gran són representables. Alguns dels avenços d'aquesta tesi es basen en nous resultats sobre categories abelianes, el més rellevant dels quals és una generalització del lema d'Auslander per a categories que no són de Grothendieck. </I>

Keywords

Representabilitat d'Adams; Categories triangulades; Teoria d'homotopia

Subjects

514 - Geometry

Knowledge Area

Ciències Experimentals i Matemàtiques

Documents

ORM_THESIS.pdf

1.002Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)