Now showing items 21-30 of 30

    Estudio de tensioactivos aniónicos y catiónicos derivados de lisina: interacción con membranas celulares, desarrollo de sistemas nanoestructurados para la liberación intracelular y evaluación toxicológica in vitro 

    Rubert Nogueira, Daniele (Date of defense: 2013-03-11)

    Los tensioactivos son compuestos altamente versátiles con amplia utilización en la industria farmacéutica y cosmética. Aquellos derivados de aminoácidos presentan una baja toxicidad y elevada biodegradabilidad y, por lo ...

    Papel de la cascada del ácido araquidónico en la función epitelial de barrera en un modelo de células intestinales Caco-2 

    Rodríguez Lagunas, M. José (Date of defense: 2013-06-26)

    El epitelio intestinal forma una barrera que permite el paso de nutrientes pero restringe el de substancias potencialmente nocivas. La alteración de dicha función se relación a con enfermedades gastrointestinales como la ...

    Caracterització de les estructures granulars patològiques presents a l’hipocamp dels ratolins amb senescència accelerada SAMP8 

    Manich Raventós, Gemma (Date of defense: 2014-07-25)

    La soca de ratolins amb senescència accelerada SAMP8 és utilitzada habitualment com a model de senescència; i el seu ús per a l’estudi de la malaltia d’Alzheimer s’ha estès degut a la manifestació espontània dels seus trets ...

    Estudi de la toxicitat i biodisponibilitat de l’àcid maslínic 

    Sánchez González, Marta (Date of defense: 2014-10-15)

    L’àcid maslínic (2a, 3ß-dihidroxilean-12-ene-28oic) és un triterpè pentacíclic que s’ha aïllat de diferents espècies vegetals, tant medicinals com comestibles, i al qual se li han atribuït efectes beneficiosos per a la ...

    Absorció i metabolisme intestinal de l’àcid maslínic, un component bioactiu de l’Olea europaea L. Efecte quimiopreventiu sobre lesions preneoplàsiques en còlon de rata 

    Lozano Mena, Glòria (Date of defense: 2015-01-26)

    L’àcid maslínic és un component bioactiu present en un ampli ventall de fonts naturals, des de plantes emprades en medicina tradicional asiàtica fins a fruites i verdures de consum habitual en el marc de la dieta mediterrània. ...

    Efecte d’una dieta enriquida en cacau sobre la resposta immunitària i anafilàctica en un model d’al·lèrgia alimentària en rata 

    Abril Gil, Maria del Mar (Date of defense: 2015-07-16)

    Actualment, l’estudi de la relació entre nutrició i salut ha comportat que la immunonutrició esdevingui una ciència d’interès creixent. El cacau és un aliment ric en macronutrients (fibra, proteïnes, carbohidrats i lípids), ...

    Papel de la cascada del ácido araquidónico en el control de la proliferación de las células epiteliales intestinales humanas 

    Cabral Salvadores, Marisol (Date of defense: 2015-11-19)

    Los ácidos araquidónico (AA), eicosapentaenoico (EPA) y linoleico (LA) son tres ácidos grasos poliinsaturados (PUFAs) que se encuentran formando parte de los fosfolípidos de las membranas celulares. El AA, EPA y LA, después ...

    Efecte dels components bioactius del cacau sobre la microbiota i el sistema immunitari intestinal de rata 

    Massot Cladera, Malen (Date of defense: 2015-12-21)

    En els últims anys ha crescut considerablement l’interès per descobrir aliments naturals funcionals amb propietats beneficioses per a l’hoste. En aquest sentit, el cacau ha passat a ser un dels principals subjectes d’estudi ...

    Ritmos circadianos en la permeación dérmica y absorción transdérmica de melatonina 

    Flo Sierra, Ana (Date of defense: 2016-01-29)

    En los últimos años, ha incrementado la importancia del estudio de los efectos cronobiológicos con respecto a la farmacología y el diagnóstico, no obstante, la aplicación de la cronobiología en la dermatología no ha sido ...

    A New Food Frequency Questionnaire to Assess Cocoa Consumption and its relationship with Health in University Students 

    Vicente, Filipa (Date of defense: 2016-03-09)

    Cocoa is a well recognized source of polyphenols, but studies on their consumption refer that it contributes with a low proportion to the daily polyphenol consumption. Cocoa polyphenol content is plenty recognized and the ...