Weed management strategies based on cover crops, mulches and bioherbicides in Mediterranean vineyards

dc.contributor
Universitat de Lleida. Departament de Hortofructicultura, Botànica i Jardineria
dc.contributor.author
Cabrera Pérez, Carlos
dc.date.accessioned
2022-10-14T09:32:21Z
dc.date.available
2023-03-13T23:46:04Z
dc.date.issued
2022-09-14
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/675687
dc.description.abstract
L’actual emergència climàtica obliga a buscar estratègies més sostenibles per al maneig del sòl de la vinya. En aquest sentit, el control de les males herbes constitueix un veritable repte degut a la seva capacitat d’expansió i d’ocasionar pèrdues de rendiment. Tradicionalment, el laboreig ha estat el mètode més utilitzat per al maneig de les males herbes, tot i que el seu us afavoreix el risc d'erosió, disminueix la matèria orgànica i comporta una alta petjada de carboni. Per altre banda, el continu us d’herbicides de síntesis, ha comportat l'aparició de biotips de males herbes resistents a aquests i, a causa de la seva alta toxicitat, el seu ús es veu àmpliament qüestionat. La present tesi doctoral planteja diferents alternatives en el maneig de males herbes en vinya, tant al carrer com sota la línia. Els experiments duts a terme a aquest efecte, pretenen avaluar i aportar nova informació sobre la possibilitat d'establir, en el control de males herbes, cobertes vegetals, encoixinats orgànics o aplicar substàncies herbicides d'origen natural en un balanç sostenibilitat-producció.
en_US
dc.description.abstract
La actual emergencia climática obliga a buscar estrategias más sostenibles para el manejo del suelo del viñedo. En este sentido, el control de las malas hierbas constituye un verdadero reto debido a su gran capacidad de expansión y de ocasionar pérdidas de rendimiento. Tradicionalmente, el laboreo ha sido el método más utilizado para manejo de las malas hierbas, aunque su uso favorece el riesgo de erosión, disminuye la materia orgánica y comporta una alta huella de carbono. Por otro lado, el continuo uso de herbicidas de síntesis, han llevado a la aparición de biotipos de malas hierbas resistentes a estos y, debido a su alta toxicidad, su uso se ve ampliamente cuestionado. La presente tesis doctoral plantea diferentes alternativas en el manejo de malas hierbas en viñedo, tanto en la calle como bajo la línea. Los experimentos llevados a cabo, pretenden evaluar y aportar nueva información acerca de la posibilidad de establecer, en el control de malas hierbas, cubiertas vegetales, acolchados orgánicos o aplicar sustancias herbicidas de origen natural dentro de un balance sostenibilidad-producción.
en_US
dc.description.abstract
Climate emergency is forcing the search of more sustainable strategies for the soil management in vineyards. In this sense, the control of weeds is a real challenge due to their high expansion capacity and to caused yield losses. Traditionally, tillage has been the most widely used method for weed management, although its use increases the risk of erosion, decreases organic matter and leads to a high carbon footprint. On the other hand, the continuous use of synthetic herbicides has evolved herbicide-resistant biotypes and, due to their high toxicity, their use is widely questioned. This thesis dissertation proposes different alternatives for weed management in vineyards, both on the alleyways and in the under-vine zone. In order to manage weeds, the aim of the experiments carried out was to evaluate and provide new knowledge about the possibility of establishing cover crops, organic mulches or applying herbicide substances of natural origin in a sustainability-production balance.
en_US
dc.format.extent
209 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat de Lleida
dc.rights.license
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.rights.uri
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
*
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Males herbes
en_US
dc.subject
Viticultura sostenible
en_US
dc.subject
Encoixinats orgànics
en_US
dc.subject
Malas hierbas
en_US
dc.subject
Viticultura sostenible
en_US
dc.subject
Acolchados orgánicos
en_US
dc.subject
Weeds
en_US
dc.subject
Sustainable viticulture
en_US
dc.subject
Organic mulches
en_US
dc.subject.other
Enginyeria Agroforestal
en_US
dc.title
Weed management strategies based on cover crops, mulches and bioherbicides in Mediterranean vineyards
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
634
en_US
dc.contributor.director
Recasens i Guinjuan, Jordi
dc.contributor.director
Royo-Esnal, Aritz
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

Tccp1de1.pdf

9.110Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)