Educación Física de Calidad: una aproximación al caso de Ecuador

Author

del Val Martin, Pablo

Director

Sebastiani Obrador, Enric Maria

Codirector

Blázquez Sánchez, Domingo

Date of defense

2022-04-08

Pages

74 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna

Abstract

L'Educació Física de qualitat és un tema que cada cop és més present en el nostre dia a dia. Estudiar què s'entén per una educació física de qualitat i quins components la defineixen, així com analitzar quins factors intervenen en el seu desenvolupament i sobretot quines propostes de treball s'han de dur a terme per assolir-la és el principal objectiu d'aquesta investigació. Per això, ens centrem en el context d'Ecuador aprofitant una modificació curricular a l'àrea d'Educació Física duta a terme l'any 2015 i que va augmentar el nombre d'hores d'Educació Física a l'etapa d'Educació Primària de dues a cinc hores setmanals.


La Educación Física de calidad es un tema que cada vez está más presente en nuestro día a día. Estudiar qué se entiende por una Educación Física de calidad y qué componentes la definen, así como analizar los qué factores intervienen en su desarrollo y sobre todo qué propuestas de trabajo deben llevarse a cabo para alcanzarla es el principal objetivo de esta investigación. Para ello, nos centramos en el contexto de Ecuador aprovechando una modificación curricular en el área de Educación Física llevada a cabo en el año 2015 y que aumentó el número de horas de Educación Física en la etapa de Educación Primaria de dos a cinco horas semanales.


Quality Physical Education is a topic that is increasingly present in our day to day. Studying what is understood by a quality Physical Education and what components define it, as well as analyzing what factors intervene in its development and above all what work proposals must be carried out to achieve it is the main objective of this research. To do this, we focus on the context of Ecuador, taking advantage of a curricular modification in the area of Physical Education carried out in 2015 and which increased the number of hours of Physical Education in the Primary Education stage from two to five hours per week.

Keywords

Educación Física; Utilidad; Calidad; Escala; Política; Validación

Subjects

37 - Education; 371 - Education and teaching organization and management; 373 - Kinds of school providing general education

Knowledge Area

Educació

Documents

Tesi_Pablo_delVal.pdf

1.467Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)