Facebook Advertising likeability factors in Pakistan: As a way to understand the relationship between Pakistan's Culture and Advertising

Author

Riaz, Sohail

Director

Rom Rodríguez, Josep Antoni

Codirector

Ordeix Rigo, Enric

Date of defense

2022-02-23

Pages

284 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna

Abstract

Aquesta recerca intenta comprendre la relacio entre publicitat i cultura mitjancant l'estudi de la importancia de la likeability publicitaria. La singularitat de l'estudi resideix en l'originalitat de la idea de la recerca, es a dir, explorar per primera vegada el constructe "M'agrada” en la publicitat de Facebook al Pakistan. El marc teoric compren quatre parts principals: Facebook i la likeability la seva relacio amb l'etica, la cultura en el context del Pakistan, en segon lloc, els valors culturals i la likeability mitjancant l'exploracio de la relacio de la cultura amb la “simpatia publicitaria” i, en la tercera part, la relacio entre les creences religioses i la publicitat. Explorem la relacio de la likeability amb les creences religioses i, posteriorment, la relacio entre l'etica i la likeability per a comprendre la importancia de les practiques etiques en publicitat. Aquests temes estableixen les bases teoriques i el marc per a recopilar i analitzar dades per a la seva discussio. Tenint en compte la singularitat de l'estudi, hem optat per la metodologia qualitativa. La tecnica de mostreig que s'adapta als objectius de l'estudi es el “Metode de mostreig de bola de neu” per a les entrevistes en profunditat i el “Metode de mostreig intencional” per a l'analisi de contingut. La mostra de la recerca estava composta per professionals de marques, directors de comptes, directors creatius, redactors publicitaris, directors executius d'agencies de publicitat i professionals de la publicitat digital. La recerca es va dur a terme mitjancant la recol・leccio de dades primaries mitjancant entrevistes en profunditat i metodes d'analisis de contingut i s'han presentat les mateixes dades, seguits d'una conclusio. L'estudi conclou que per a ser una empresa likeability, les marques necessiten suport social respectant els valors socials mentre desenvolupen la comunicacio de la marca. L'estudi aconsegueix establir la importancia d'identificar els principis teorics que alineen la marca amb les tradicions culturals, religioses i etiques. La recerca estableix a mes la necessitat que una marca multinacional desenvolupi una comprensio de la cultura local per a adquirir un bon posicionament entre els seus consumidors. En la part final de la tesi, realitzem unes recomanacions teoriques i practiques per a futurs objectius de recerca.


Esta investigacion intenta comprender la relacion entre publicidad y cultura mediante el estudio de la importancia de la likeability publicitaria. La singularidad del estudio reside en la originalidad de la idea de la investigacion, es decir, explorar por primera vez el constructo "Me gusta” en la publicidad de Facebook en Pakistan. El marco teorico comprende cuatro partes principales: Facebook y la likeability su relacion con la etica, la cultura en el contexto de Pakistan, en segundo lugar, los valores culturales y la likeability mediante la exploracion de la relacion de la cultura con la “simpatia publicitaria” y, en la tercera parte, la relacion entre las creencias religiosas y la publicidad. Exploramos la relacion de la likeability con las creencias religiosas y, posteriormente, la relacion entre la etica y la likeability para comprender la importancia de las practicas eticas en publicidad. Estos temas sientan las bases teoricas y el marco para recopilar y analizar datos para su discusion. Teniendo en cuenta la singularidad del estudio, hemos optado por la metodologia cualitativa. La tecnica de muestreo que se adapta a los objetivos del estudio es el “Metodo de muestreo de bola de nieve” para las entrevistas en profundidad y el “Metodo de muestreo intencional” para el analisis de contenido. La muestra de la investigacion estaba compuesta por profesionales de marcas, directores de cuentas, directores creativos, redactores publicitarios, directores ejecutivos de agencias de publicidad y profesionales de la publicidad digital. La investigacion se llevo a cabo mediante la recoleccion de datos primarios mediante entrevistas en profundidad y metodos de analisis de contenido y se han presentado los mismos datos, seguidos de una conclusion. El estudio concluye que para ser una empresa likeability, las marcas necesitan apoyo social respetando los valores sociales mientras desarrollan la comunicacion de la marca. El estudio logra establecer la importancia de identificar los principios teoricos que alinean la marca con las tradiciones culturales, religiosas y eticas. La investigacion establece ademas la necesidad de que una marca multinacional desarrolle una comprension de la cultura local para adquirir un buen posicionamiento entre sus consumidores. En la parte final de la tesis, realizamos unes recomendaciones teoricas y practicas para futuros objetivos de investigacion.


The current research seeks to understand the relationship between advertising and culture by studying the importance of advertising likeability. The uniqueness of the study resides in the originality of the research idea i.e. explore the construct “Facebook Advertising likeability” first time in Pakistan in the given context. The theoretical framework comprises four major portions: Facebook and Advertising Likeability, its relationship with ethics, culture in the context of Pakistan, Secondly, Cultural Values and Advertising Likeability by exploring culture’s relationship with likeability and in the third part, Religious Beliefs and Advertising Likeability will explore the relationship of likeability with religious beliefs and finally Ethics and Advertising Likeability to understand the importance of ethical practices. These major topics laid the theoretical foundation and framework to collect and analyze data for discussion. Keeping in view the uniqueness of the study, we have chosen qualitative methodology. The sampling technique which suited to the objectives of the study is the “Snowball Sampling method” for the in-depth interviews and the “Purposive sampling method “for content Analysis. The unit of research largely comprised of brand professionals, account directors, creative directors, copywriters, CEOs of advertising agencies, and digital advertising professionals. The investigation was carried out through primary data collection using in-depth interviews and content analysis methods and the same data has been presented, followed by a conclusion. The study concluded that to be a likable entity, brands need social support by paying respect to social values while developing brand communication. The study was able to establish the significance of identifying the theoretical principles that align the brand to be the cultural, religious, and ethical traditions. The research further establishes the need for a multinational brand to develop an understanding of local culture to acquire a positive place among its consumers. Theoretical and practical recommendations with agenda for future research marks as the final step in the dissertation.

Keywords

Facebook; Cultura; Likeability; Communication; Publicitat; Ètica; Religió; Marketing; Marca; Brand

Subjects

00 - Prolegomena. Fundamentals of knowledge and culture. Propaedeutics; 17 - Moral philosophy. Ethics. Practical philosophy; 2 - Religion. Theology; 316 - Sociology; 332 - Regional economics. Territorial economics. Land economics. Housing economics.

Knowledge Area

Ciències socials, periodisme i documentació

Documents

Tesi_Sohail_Riaz.pdf

2.321Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)