Greenery systems for climate change mitigation: field analysis in buildings and in the urban context

Author

Chàfer, Marta

Director

Cabeza, Luisa F.

Pérez Luque, Gabriel

Pisello, Anna Laura

Cotana, Franco

Date of defense

2021-12-13

Pages

65 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial

Abstract

Aquesta tesi està emmarcada en l’estudi dels sistemes verds com a eina de mitigació del canvi climàtic i estalvi energètic en edificis. La tesi inicia d’una forma teòrica veient les tendències mundials de recerca i les principals mancances en la literatura. Per dur a terme la part experimental, es va utilitzar una planta pilot on es van analitzar diferents solucions de façanes verdes, i també es va estudiar el seu impacte ambiental. També, es va estudiar un sistema de pèrgoles verdes per veure experimentalment, quin potencial tenia un sistema verd en la reducció de les temperatures en el micro-clima local, i finalment, es va extrapolar l’estudi d’escala d’edifici a escala urbana per veure com els sistemes verds, podien influir en la reducció de temperatures en les grans ciutats. Els resultats han demostrat que els sistemes verds afavoreixen una reducció de les temperatures locals i el seu entorn més pròxim.


Esta tesis está enmarcada en el estudio de los sistemas verdes como herramienta de mitigación del cambio climático y ahorro energético en edificios. La tesis inicia de una forma teórica viendo las tendencias mundiales de investigación y las principales carencias en la literatura. Para llevar a cabo la parte experimental, se utilizó una planta piloto donde se analizaron diferentes soluciones de fachadas verdes, y también se estudió su impacto ambiental. También, se estudió un sistema de pergolas verdes para ver experimentalmente, qué potencial tenía un sistema verde en la reducción de las temperaturas en el micro-clima local, y finalmente, se extrapoló el estudio de escala de edificio a escala urbana para ver como los sistemas verdes, podían influir en la reducción de temperaturas en las grandes ciudades. Los resultados han demostrado que los sistemas verdes favorecen la reducción de las temperaturas locales y de su entorno más próximo.


This thesis encompasses the study of greenery systems as a tool for climate change mitigation and energy savings in buildings. The thesis begins in a theoretical way by reviewing the world's trends research and the major shortcomings in the current literature. To carry out the experimental part, a pilot plant was used where different vertical greenery systems were analyzed, moreover, its environmental impact was also studied. Also, a green shadow system was studied to see the potential in reducing temperatures in the local microclimate, and finally, the study at an urban scale was done to experimentally study how green systems could influence in reducing temperatures in large cities. The results showed that green systems reduce the local temperatures and their immediate surroundings.

Keywords

Sistemes verds; Eficiència energètica edificis; Canvi climàtic; Sistemas verdes; Eficiencia energetica edificios; Cambio climàtico; Greenery systems; Energy efficiency buildings; Climate change

Subjects

62 - Engineering. Technology in general

Knowledge Area

Màquines i Motors Tèrmics

Documents

Tmcn1de1.pdf

5.168Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)