The Role of higher education in refugee integration: the case of Syrians in Turkey

Author

Dereli, Begüm

Director

Palmer, John R. B.

Date of defense

2021-11-11

Pages

154 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Polítiques i Socials

Doctorate programs

Programa de doctorat en Ciències Polítiques i Socials

Abstract

This thesis is a compilation of three articles that aim to contribute to a deeper understanding of the role of higher education in refugees’ integration by focusing on urban refugees’ experiences who settled in a neighboring country, studying the case of Syrian university students in Turkey. The research is based on a qualitative case study conducted during the fall of 2019 in Gaziantep, a Turkish city on the Syrian border that hosts almost half a million Syrian refugees. This qualitative analysis of the refugee experiences aims to tackle a new perspective of their integration process by providing new insights into the refugee youths’ diverse experiences. Each article contributes to the academic literature from a different perspective. The first article uses the capability approach as a framework to explore the relationship between gender and their experiences focusing on their decision-making process while accessing higher education, the gendered nature of these experiences, and their aspirations after graduation. The second article aims to understand the factors that form refugees’ sense of belonging and the degree to which the contextualized experiences of refugees influence their sense of belonging in the university. And the third article contributes to the literature on the acquisition of Turkish citizenship by shedding light on the perspective of highly educated young refugees.


Aquesta tesis està formada per tres articles i té l’objectiu de contribuir a la comprensió del rol que l’educació superior juga en la integració dels refugiats. Per a fer-ho, es centra en l’experiència de joves refugiats ubicats en entorns urbans d’un país veí; concretament, estudia el cas dels refugiats sirians a Turquia. La tesis es basa en un cas d’estudi qualitatiu dut a terme durant la tardor de 2019 a Gazantep, ciutat turca a la frontera amb Síria que acull vora mig milió de refugiats sirians. L’anàlisi qualitatiu de les experiències dels refugiats té com a objectiu aportar una nova perspectiva en el seu procés d’integració proporcionant noves dades sobre les diverses experiències dels joves refugiats sirians. Cada article contribueix al debat acadèmic des d’un angle diferent. El primer article utilitza la teoria de les capacitats (capability approach) per a explorar la relació entre el gènere i les experiències dels joves refugiats, centrant-se en el procés de presa de decisions previ a l’entrada al món universitari, en la seva experiència universitària i en les seves aspiracions futures. El segon article estudia els factors que formen el sentiment de pertinença dels refugiats i el grau en que les seves experiències contextualitzades influencïen el seu sentiment de pertinença a la universitat. El tercer article analitza l’experiència d’adquisició de la ciudadania turca per part de joves refugiats altament qualificats.

Keywords

Refugee; Integration; Belonging; Citizenship; Gender; Higher education; Refugiat; Integració; Pertinença; Ciutadania; Gènere; Educació superior

Subjects

32 - Politics

Documents

tbd.pdf

1.287Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)