Deciphering mechanisms underlying Mycorrhizal Induced Resistance in tomato plants

Author

Sanmartín Martínez, Neus

Director

Sánchez Bel, Paloma

Flors Herrero, Víctor

Date of defense

2021-07-21

Pages

314 p.



Department/Institute

Universitat Jaume I. Escola de Doctorat

Doctorate programs

Programa de Doctorat en Ciències

Abstract

En esta tesis doctoral he tratado de descifrar algunos de los mecanismos tras la Resistencia Inducida por Micorrizas (MIR). Las plantas micorrizadas son más sensibles y perciben más rápido un futuro estrés. Esto está acompañado por un reordenamiento metabolómico y una aumentada deposición de callosa dirigida por cambios proteicos tras el establecimiento de la simbiosis. Estas modificaciones pueden ser los mecanismos claves en la MIR frente a Botrytis cinerea. Además, cambios puntuales en los volátiles en plantas micorrizadas también pueden contribuir a la mayor resistencia frente al patógeno al mostrar propiedades antifúngicas.


In this doctoral thesis I have tried to decipher some mechanisms behind Mycorrhiza-Induced Resistance (MIR). Mycorrhizal plants become more sensitive and perceive earlier the upcoming stress. This is accompanied by a plant metabolic rearrangement and enhanced callose accumulation directed by protein changes after symbiosis establishment. These modifications can be key components of defence priming behind MIR against Botrytis cinerea. Furthermore, the changes in specific VOCs released by mycorrhizal plants likely contribute to the enhanced resistance since they show antifungal properties.

Keywords

Mycorrhizal Induced Resistance; Priming; Plant defence; Metabolomics; Arbuscular Mycorrhizal Fungi; Biotic stress

Subjects

632 - Plant damage, injuries. Plant diseases. Pests, organisms injurious to plants. Plant protection

Knowledge Area

Ciències naturals, químiques, físiques i matemàtiques

Note

Compendi d'articles

Documents

2021_Tesis_Sanmartin Martinez_Neus.pdf

48.25Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)