Sports Data Journalism: Data driven journalistic practices in Spanish newspapers

dc.contributor
Universitat Ramon Llull. Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna
dc.contributor.author
Zeliha Işıl, Vural
dc.date.accessioned
2021-09-13T07:42:25Z
dc.date.available
2021-09-13T07:42:25Z
dc.date.issued
2021-07-23
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/672394
dc.description.abstract
Treballar amb dades sempre és una part important del periodisme, però la seva combinació amb la tecnologia és una innovació per als diaris. En els últims anys, els diaris han començat a adaptar el periodisme de dades i el periodisme de dades s'ha convertit en part de les redaccions a contra de l'entorn periodístic tradicional dels diaris espanyols. Aquesta tesi té com a objectiu analitzar les pràctiques del periodisme de dades esportius a Espanya amb enfocament quantitatiu i qualitatiu amb anàlisi de contingut de 1068 articles de periodisme de dades publicades per 6 diaris (Marca, Mundo Deportivo, AS, El Mundo, El Periódico, El País) entre 2017- 2019, i entrevistes a 15 participants de 6 diaris (Marca, Mundo Deportivo, AS, El Mundo, El Confidencial, El País). Tant l'anàlisi quantitativa com el qualitatiu es centren en com s'està adaptant el periodisme de dades a Espanya, la seva situació actual i característiques tècniques, oportunitats i amenaces en el seu desenvolupament.
en_US
dc.description.abstract
Trabajar con datos siempre es una parte importante del periodismo, pero su combinación con la tecnología es una innovación para los periódicos. En los últimos años, los periódicos han comenzado a adaptar el periodismo de datos y el periodismo de datos se ha convertido en parte de las redacciones al contrario del entorno periodístico tradicional de los periódicos españoles. Esta tesis tiene como objetivo analizar las prácticas del periodismo de datos deportivos en España con enfoque cuantitativo y cualitativo con análisis de contenido de 1068 artículos de periodismo de datos publicados por 6 periódicos (Marca, Mundo Deportivo, AS, El Mundo, El Periódico, El País) entre 2017-2019, y entrevistas a 15 participantes de 6 periódicos (Marca, Mundo Deportivo, AS, El Mundo, El Confidencial, El País). Tanto el análisis cuantitativo como el cualitativo se centran en cómo se está adaptando el periodismo de datos en España, su situación actual y características técnicas, oportunidades y amenazas en su desarrollo.
en_US
dc.description.abstract
Working with data is always an important part of journalism but its combination with technology is an innovation for newspapers. In recent years, newspapers have started to adapt data journalism and data journalism became a part of newsrooms to the contrary of the traditional journalism environment in Spanish newspapers. This thesis aims to analyse sports data journalism practices in Spain with quantitative and qualitative approach with content analysis of 1068 data journalism articles published by 6 newspapers (Marca, Mundo Deportivo, AS, El mundo, El Periódico, El Pais) between 2017-2019, and interviews with 15 participants from 6 newspapers (Marca, Mundo Deportivo, AS, El Mundo, El Confidencial, El País). Both quantitative and qualitative analysis focus on how data journalism is being adapted in Spain, its current situation and technical features, opportunities and threats in its development.
en_US
dc.format.extent
269 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Ramon Llull
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Data journalism
en_US
dc.subject
Data visualisation
en_US
dc.subject
Computational journalism
en_US
dc.subject
Transparency
en_US
dc.subject
Open data
en_US
dc.subject
Transparencia
en_US
dc.subject
Visualización de datos
en_US
dc.subject
Periodisme de dades
en_US
dc.subject.other
Ciències socials, periodisme i documentació
en_US
dc.title
Sports Data Journalism: Data driven journalistic practices in Spanish newspapers
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
070
en_US
dc.contributor.authoremail
zelihaisilv@blanquerna.url.edu
en_US
dc.contributor.director
Masip Masip, Pere
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

Tesi_Zeliha_Isil_Vural.pdf

7.868Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)