Alternatives for the redesign of beef cattle production: dietary protein, forage intake and feed efficiency

Author

Costa-Roura, Sandra

Director

Villalba Mata, Daniel

Balcells Terés, Joaquim

Date of defense

2021-07-22

Pages

245 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Producció Animal

Abstract

La present tesi ha servit per avaluar estratègies per tal de redissenyar els sistemes d’engreix intensiu de vedells, amb l’objectiu de millorar-ne els resultats econòmics i disminuir-ne l’impacte mediambiental. A més, se n’ha determinat el vincle amb la microbiota ruminal, fent èmfasi en el concepte de rusticitat. Les estratègies testades van ser: la reducció del contingut de proteïna bruta de la dieta del 14 % al 12 % (sobre matèria seca); la substitució de la palla de cereal per un farratge de més qualitat (fenolatge de civada o de veça); i la millora de l’eficiència alimentària dels animals. Es va observar que les tres estratègies estudiades tenen efectes sobre els resultats productius, la ingestió d’aliment, les característiques de la fermentació ruminal i la composició i interaccions de la microbiota ruminal; concloent que són estratègies viables per tal de redissenyar el sistema d’engreix intensiu de vedells.


En la presente tesis se evaluaron estrategias para rediseñar los sistemas de engorde intensivo de terneros, con el objetivo de mejorar sus resultados económicos y disminuir su impacto medioambiental. Además, se determinó su vínculo con la microbiota ruminal, haciendo hincapié en el concepto de robustez. Las estrategias testadas fueron: la reducción del contenido de proteína bruta de la dieta del 14 % al 12 % (sobre materia seca); la substitución de la paja de cereal por un forraje de más calidad (henolaje de avena o veza); y la mejora de la eficiencia alimentaria de los animales. Se observó que las tres estrategias testadas tenían efectos sobre los resultados productivos, la ingestión de alimento, las características de la fermentación ruminal y la composición e interacciones de la microbiota ruminal, concluyendo que son estrategias viables para rediseñar el sistema de engorde intensivo de terneros.


The present thesis aimed at identifying and assessing strategies to redesign beef cattle intensive fattening systems in order to increase their profitability and decrease their environmental burden. Moreover, the potential role of ruminal microbiota in the outcome of the tested strategies was evaluated, focusing on their link with ruminal microbiota robustness. The strategies tested were: the reduction of dietary crude protein content from 14 % to 12 % (on a dry matter basis); the replacement of cereal straw by a quality forage (oats or vetch haylage); and the improvement of animals’ feed efficiency. It was observed that the three studied strategies had an impact on performance, feed intake, ruminal fermentation parameters and ruminal microbiota composition and interactions, concluding that they are feasible options to redesign intensive beef cattle production.

Keywords

Vedells d'engreix; Nutrició; Microbiota; Terneros de engorde; Nutrición; Microbiota; Beef cattle; Nutrition; Microbiota

Subjects

636 - Animal husbandry and breeding in general. Livestock rearing. Breeding of domestic animals

Knowledge Area

Producció Animal

Documents

Tscr1de1.pdf

1.609Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)