Contrato de trabajo del futbolista profesional. Estudio comparativo entre los ordenamientos jurídicos brasileño y español

Author

Pfeifer Koelln, Christian

Director

Carretero Lestón, José Luis

Tutor

Seguí Urbaneja, Jordi

Date of defense

2017-09-14

Pages

395 p.



Department/Institute

Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (Lleida)

Abstract

La tesi doctoral és un estudi en profunditat del contracte de treball del futbolista professional en l’àmbit brasiler i espanyol, sent que en els dos països la práctica professional del futbol és una activitat regulada por legislació específica. El capítol 1 és la Introducció. En el capítol 2 son analitzades les característiques del contracte de treball segons la legislació brasilera, regulada, principalment, per la Llei nº 9.615/98 i les normes federatives de la categoria, i les causes d’extinció del contracte de treball. En el capítol 3 són treballades les particularitats del contracte de treball des de l’òptica de la legislació espanyola, la norma principal és el Reial Decret nº 1006/1985, sinó també és regulada por normes federatives, i les causes extintives del contracte de treball (causes aquestes que s’assemblen a les existents en la legislació brasilera). Finalment, en el capítol 4 són presentades les conclusions i propostes/suggeriments de canvi i millora de la legislació esportiu-laboral brasilera i espanyola.


La tesis doctoral es un estudio profundizado del contrato de trabajo del futbolista profesional en los ámbitos brasileño y español, siendo que en ambos países la práctica profesional del fútbol es una actividad regulada por legislación específica. El capítulo 1 es la Introducción. En el capítulo 2 son analizadas las características del contrato de trabajo bajo la legislación brasileña, regulada, principalmente, por la Ley nº 9.615/98 y las normas federativas de la categoría, y las causas de extinción del contrato de trabajo. En el capítulo 3 son trabajadas las particularidades del contrato de trabajo desde la óptica de la legislación española, cuya norma principal es el Real Decreto nº 1006/1985, sino también es regulada por normas federativas, y las causas extintivas del contrato de trabajo (causas estas que se asemejan a las existentes en la legislación brasileña). Finalmente, en el capítulo 4 son presentadas las conclusiones y propuestas/sugerencias de cambio y mejora de la legislación deportivo-laboral brasileña y española.


The doctoral thesis is an extensive study about the labor contract of professional football player under the brazilian and the spanish systems, considering that in both countries the professional activity of football is regulated by special legislation. The 1. chapter is the Introduction. The characteristics of the contract in the brazilian legislation, regulated, mainly, by the Law number 9.615, from 1998, and federative rules, as well as the reasons of labor contractual termination are analyzed in the 2. chapter. Next, in the 3. chapter the thesis studies the particularities of the labor contract according the Spanish legislation, whose main law is the Real Decreto number 1006, from 1985, but also is regulated by federative rules. In this chapter are also analyzed the forms of termination of the contract (causes that are similar to the who exist in the brazilian legislation). Finally, in the chapter 4 the thesis presents the conclusions and proposals to change and better the sport-labor legislation in Brazil and Spain.

Keywords

Contracte de treball; Futbolista professional; Club; Contrato de trabajo; Futbolista profesional; Labor contract; Professional football player

Subjects

349 - Special branches of law. Miscellaneous legal matters

Knowledge Area

Dret del Treball i de la Seguretat Social

Documents

Tcpk1de1.pdf

2.259Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)