SÍndrome compartimental crónico del antebrazo

Author

Correa Vazquez, Eva Alicia

Director

Mir Bulló, Francesc Xavier

Barrera Ochoa, Sergi

Date of defense

2020-10-09

ISBN

9788449095245

Pages

130 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Cirurgia i Ciències Morfològiques

Abstract

El Síndrome Compartimental Crònic de l'Avantbraç és una patologia poc freqüent i que històricament el seu estudi s'ha centrat sobretot en l'afectació dels membres inferiors. El diagnòstic de la mateixa és de base clínica i es recolza en la realització de mesuraments dinàmiques de la pressió en els compartiments afectats. Aquesta tesi desenvolupa l'estudi de la variable Trest com a valor diagnòstic dels mesuraments de pressió intracompartimental dinàmica. Així mateix revisa la precisió dels actuals valors diagnòstics de pressió intracompartimental per al Síndrome Compartimental Crònic de l'Avantbraç i proposa l'optimització dels mateixos. El tractament es basa en la descompressió quirúrgica dels compartiments de l'avantbraç afectats i en el nostre estudi vam desenvolupar la comparació entre dues tècniques quirúrgiques, la cirurgia oberta i la tècnica mini-open.


El Síndrome Compartimental Crónico del Antebrazo es una patología poco frecuente y que históricamente su estudio se ha centrado sobre todo en la afectación de los miembros inferiores. El diagnóstico de la misma es de base clínica y se apoya en la realización de mediciones dinámicas de la presión en los compartimentos afectados. Esta tesis desarrolla el estudio de la variable TRest como valor diagnóstico de las mediciones de presión intracompartimental dinámica. Así mismo revisa la precisión de los actuales valores diagnósticos de presión intracompartimental para el Síndrome Compartimental Crónico del Antebrazo y propone la optimización de los mismos. El tratamiento se basa en la descompresión quirúrgica de los compartimentos del antebrazo afectados y en nuestro estudio desarrollamos la comparación entre dos técnicas quirúrgicas, la cirugía abierta y la técnica mini-open.


Exertional Chronic Compartment Forearm Syndrome is a rare disease and historically its study has focused mainly on lower limbs. The diagnosis is primarly clinical but supported by dynamic measurements of intracompartmental pressure. This thesis develops the study of a new variable, the TRest as a diagnostic value of dynamic intracompartmental pressure measurements. It also stimates the accuracy of current intracompartmental pressure diagnostic values for Exertional Chronic Compartment Forearm Syndrome and proposes their optimization. The treatment is based on surgical decompression of the affected forearm compartments. In our study we compare two surgical techniques, open surgery and mini-open technique.

Keywords

Sindrome compartimental crónico; Sindrome compartimental cronico; Chronic exertional compartment syndrome; Avantbraç; Antebrazo; Forearm; Diagnostic; Diagnóstico; Diagnosis

Subjects

00 - Prolegomena. Fundamentals of knowledge and culture. Propaedeutics

Knowledge Area

Ciències de la Salut

Documents

eacv1de1.pdf

2.969Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)