Connecting real, sustainable, smart and digital cities

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions
dc.contributor.author
Oliveira, Thays Aparecida de
dc.date.accessioned
2021-01-15T13:19:30Z
dc.date.available
2021-01-15T13:19:30Z
dc.date.issued
2020-11-26
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/670374
dc.description.abstract
This thesis addresses on research accomplished and published during the last five years on the state-of-the-art about the development on Smart and Digital Cities. The world population has been increasing and conglomerating mainly in urban centers and, in order to provide better life quality to citizens, new strategies are being taken under the scope of innovation and technology. Among its contributions, this thesis focuses on the connection between technologies and social science, one of its aims is to perceive the way citizens are being inserted into this rapidly transformed environment. Based on operations research techniques, solutions that cover mobility, marketing, governance, privacy, education, citizen's right, among others, are highlighted in the collection of papers presented here. Cutting-edge concepts of information and communication technologies, internet-of-things, blockchain, smart contracts, internet-of-value, optimization, are introduced, explored and extended, contributing for society to move towards sustainable, efficient and transparent use of technology.
en_US
dc.description.abstract
Esta tesis aborda la investigación realizada y publicada durante los últimos cinco años sobre el estado del arte sobre el desarollo de las cuidades inteligentes y digitales. La población mundial ha aumentado y se ha conglomerado principalmente en los centros urbanos y, para proporcionar una mejor calidad de vida a los cuidadanos, se están adoptando nuevas estrategias en el ámbito de la innovación y la tecnología. Entre sus contribuiciones, esta tesis se centra en lá conexión entre las tecnologías y las ciencias sociales, uno de sus objetivos es percibir la forma en que los ciudadanos se insertan en este entorno rápidamente transformado. Con base en las técnicas de investigación operativa, las soluciones que cubren movilidad, marketing, gobernanza, privacidad, educación, derechos de los ciudadados, entre otras, se destacan en la colección de documentos presentados aquí. Se introducen, exploran y amplían conceptos innovadores de tecnologías de información y comunicación, internet de las cosas, blockchain, contratos inteligentes, internet de valor, optimización, contribuyendo a la sociedad hacia un uso sostenible, eficiente y transparente de la tecnologia.
en_US
dc.description.abstract
Aquesta tesi aborda les investigacions realitzades i publicades durant els darrers cinc anys sobre l'estat de la tecnologia en el desenvolupament de les ciutats intelligents i digitals. La població mundial ha anat augmentant i aglutinant-se principalment als centres urbans i per tal de proporcionar una millor qualitat de vida als ciutadans, s’estan adoptant noves estratègies en l’àmbit de la innovació i la tecnologia. Entre les seves contribucions, aquesta tesi es centra en la connexió entre les tecnologies i les ciències socials. Un dels seus objectius és percebre la manera com s’està inserint els ciutadans en aquest entorn ràpidament transformat. A partir de tècniques d’investigació d’operacions, destaquen solucions que cobreixen la mobilitat, el màrqueting, la governança, la privacitat, l’educació i el dret del ciutadà, entre d’altres, tal i com s'exposa en aquest treball. Es presenten, exploren i amplien conceptes d’avantguarda sobre tecnologies de la informació i la comunicació, internet de les coses, blockchain, contractes intelligents, internet de valor i optimització, contribuint a la societat cap a un ús sostenible, eficient i transparent de la tecnologia.
en_US
dc.format.extent
189 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Smart city
en_US
dc.subject
Digital city
en_US
dc.subject
Citizens
en_US
dc.subject
Information and communication technologies
en_US
dc.subject
Mobility
en_US
dc.subject
e-governance
en_US
dc.subject
Blockchain
en_US
dc.subject
Sustainable development
en_US
dc.subject
Urban planning
en_US
dc.subject
IoT
en_US
dc.subject
Ciudad inteligente
en_US
dc.subject
Ciudad digital
en_US
dc.subject
Ciudadanos
en_US
dc.subject
Tecnologías de la información y la comunicación
en_US
dc.subject
Movilidad
en_US
dc.subject
Desarrollo sostenible
en_US
dc.subject
Planificación urbana
en_US
dc.subject
ciutat inteligent
en_US
dc.subject
Ciutat digital
en_US
dc.subject
Ciutadans
en_US
dc.subject
Tecnologies de la informació i la comunicació
en_US
dc.subject
Mobilitat
en_US
dc.subject
Desenvolupament sostenible
en_US
dc.subject
Plà urbanistic
en_US
dc.title
Connecting real, sustainable, smart and digital cities
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
62
en_US
dc.contributor.authoremail
Thaysaparecida.deoliveira01@estudiant.upf.edu
en_US
dc.contributor.director
Ramalhinho-Lourenço, Helena
dc.contributor.director
Oliver Riera, Miquel
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Programa de doctorat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions


Documents

ttao.pdf

15.43Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)