Essays in financial intermediation

Author

Liaudinskas, Karolis

Director

Peydró, José-Luis

Date of defense

2020-06-26

Pages

117 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

Financial intermediation helps the economy allocate capital, presumably, in an efficient, safe and rational way (Manove and Padilla, 1999; Coval and Thakor, 2005). This dissertation studies if financial intermediaries behave so. Chapter 1 finds inefficiencies. I use loan-level data and bank closures to demonstrate that a distressed bank had overcharged its good-quality customers, and since they had paid these rents, switching must have been even costlier. This serves as a novel estimate of firms’ switching costs and a novel identification of the hold-up problem. In Chapter 2, I match German banks’ FX-denominated balance sheet exposures with transaction-level derivative exposures, and, for the first time, use such detailed data to study banks’ FX risk management. I find limited evidence of hedging, which suggests insufficient risk management. In Chapter 3, I use millisecond-stamped transaction-level stock trading data to show, for the first time, that algorithms trade stocks more rationally than human traders.


La intermediació financera ajuda a l'economia a assignar capital, presuntament d'una manera: eficient, segura i racional (Manove and Padilla, 1999; Coval and Thakor, 2005). Aquesta tesi estudia si els intermediaris financers es comporten de tal manera. El primer capítol troba ineficiències. Utilitzo dades a nivell de préstecs i de tancaments bancaris per demostrar que un banc amb problemes va sobrecargar amb interessos del crèdit els seus bons clients, i com els clients havien pagat aquestes rendes, cambiar de banc encara era més costós per a ells. Aquestes dades serveixen com una nova estimació dels costos de canvi i una nova identificació del problema de manteniment o "hold-up". En el capítol 2, aparello les exposicions a divises estrangeres en el balanç de bancs alemanys amb exposicions a derivats a nivell de transaccions, i, per primer cop, utilitzo aquestes detallades dades per estudiar la gestió del risc de divisa. Trobo evidencia limitada d'us en cobertura, el que suggereix gestió insuficient del risc. En el tercer capítol, utilitzo dades de transaccions a nivell de milisegon del mercat bursàtil per demostrar, per primera vegada, que els algoritmes compren i venen accions de manera més racional que els compradors i venedors d'accions humans.

Keywords

Financial intermediation; Intermediació financera

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

tkl.pdf

3.381Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)