Valoración clínica y cuantificación de la postura y la movilidad del pie infantil. Estudio descriptivo observacional

Author

Ortas Deunosajut, Xavier Dídac

Director

Escalona Marfil, Carles

Tutor

Vaqué Crusellas, Cristina

Date of defense

2020-03-06

Pages

296 p.



Department/Institute

Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Facultat de Ciències de la Salut de Manresa

Abstract

El peu infantil pot presentar variacions en la seva postura i mobilitat. La postura es pot mesurar amb l’AHI i d’una forma més global amb el FPI-6. La mobilitat es pot definir amb el NDT i amb el MFW. L’objectiu és estimar els valors poblacionals de postura i mobilitat del peu en nens/es de 5-6 i 9-10 anys i relacionar-los entre ells i amb variables antropomètriques. S’han estimat els valors a partir d’una mostra de 415 nens i nenes, i s’ha trobat relació moderada entre la postura pronada del peu i un augment de la mobilitat mesurada amb el NDT en tota la mostra. Una disminució de AHI s’ha correlacionat amb un augment de la mobilitat en els nens de 9-10 anys. No s’ha trobat correlació forta entre la antropometria i la postura i la mobilitat, només dèbil entre AHI i els índexs de composició corporal.


El pie infantil puede presentar variaciones en su postura y su movilidad. La postura se puede medir con el AHI y de una forma más global con el FPI-6. La movilidad se puede definir con el NDT y con el MFW. El objetivo es estimar los valores poblacionales de postura y movilidad del pie en niños/as de 5-6 i 9-10 y relacionarlos entre ellos y con variables antropométricas. Se han estimado los valores a partir de una muestra de 415 niños y niñas, y se ha encontrado relación moderada entre la postura pronada del pie y un aumento de la movilidad medida con el NDT en toda la muestra. Una disminución de AHI se ha correlacionado con un aumento de la movilidad en los niños de 9-10 años. No se ha encontrado correlación fuerte entre la antropometría y la postura y la movilidad, sólo débil entre AHI y los índices de composición corporal.


The foot of children are variables in their posture and mobility. Posture can be measured with the AHI and more globally with the FPI-6. Mobility can be defined with the NDT and with the MFW. The objective is to estimate the population values of foot posture and mobility in children aged 5-6 and 9-10 years and to correlate them to each other and to anthropometric variables. The values have been estimated from a sample of 415 boys and girls. A moderate relationship has been found between the pronated posture and an increase in mobility measured with the NDT. A decrease in AHI has been correlated with an increase in foot mobility in 9-10 years old. No strong correlation was found between anthropometry and posture and mobility, only weak correlation between AHI and body composition indices.

Keywords

Peus plans; Postura del peu; Peus dels nens; Mobilitat del peu

Subjects

613 - Hygiene generally. Personal health and hygiene

Knowledge Area

Salut

Note

Programa de Doctorat: Cures Integrals i Serveis de Salut

Documents

tesdoc_a2020_ortas_xavier_valoracion_clinica.pdf

17.19Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)